Juve opet počistio Veronu, Napoli preuzeo treće mjesto

Prve minute u Seriji A dobio je Luka Đorđević, koji je ušao u 92. minutu u pobjedi Sampdorije protiv Parme
0 komentar(a)
Karlos Teves, Foto: Reuters
Karlos Teves, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2015. 21:46h

Drugi put u četiri dana Juventus nije imao milosti protiv Verone.

U Kupu je bilo 6:1, a ni u mnogo važnijem meču u prvenstvu dileme nije bilo - "stara dama" je pobijedila sa 4:0 i iskoristila remi Rome u subotu protiv Palerma da napravi novi bijeg na tabeli.

Juve sada ima prilično sigurnih pet bodova prednosti na prvom mjestu iako je u posljednjih šest kola čak tri puta remizirao...

Na "Juventus areni" je sve bilo gotovo u prvih sedam minuta kada su Pol Pogba i Karlos Teves donijeli dva gola prednosti, a u nastavku se upisao i Roberto Pereira u 66. minutu poslije odlične asistencija Đorđa Kjelinija.

Napoli je u derbiju kao gost savladao Lacio i tako uz bolju gol-razliku preuzeo treće mjesto od Rimljana.

Gol odluke je postigao Gonsalo Iguain u 18. minutu koji je šutirao iz ne baš povoljne pozicije, ali je uhvatio nespremnog golmana Etrita Berišu i najavio slavlje "azura".

Interesantno, Argentinac je bio strijelac u sva četiri meča (tri u Seriji A i jedan u Kupu) koliko je odigrao protiv Lacija od kada je ljeta 2013. stigao u Napoli iz Real Madrida.

Popularni Pipita je postigao čak sedam pogodaka protiv "nebesko-plavih", a najviše će se pamtiti het-trik u aprilu prošle godine u trijumfu od 4:2 na "San Paolu".

Nije Lacio bio bez šansi u derbiju, a najbolje prilike je propustio u prvom poluvremenu nakon primljenog gola. Najbliži golu bili su Marko Parolo (u 30. minutu je glavom pogodio prečku), a onda i Luis Pedro Kavanda pošto je prokockao zicer...

Važan korak ka gornjem dijelu tabele je napravila Fiorentina. "Viola" je u Veroni savladala Kjevo sa 2:1, i to golom Kume Babakara u 94. minutu.

U sastavu gostiju nije bilo Stefana Savića (odradio i drugi od četiri meča kazne), a Fiorentina sada ima 30 bodova, tri manje od Napolija i Lacija koji drže treće mjesto.

A Milan još nije pobijedio u 2015. u prvenstvu. Na poraz od Sasuola i remi sa Torinom nadovezao se i kiks protiv Atalalante - neugodni tim iz Bergama je slavio na "San Siru" golom Hermana Denisa u 33. minutu.

"Milan se već godinama zadovoljava osrednjim rezultatima, i to ne smije da radi veliki klub. Šta fali ekipi? Karakter. Čini mi se da je tim previše opušten, na čelu sa Filipom Inzagijem", rekao je bivši fudbaler Milana Zvonimir Boban za italijanske medije.

Presudio Milanu: Herman Denis

Sampdorija je savladala Parmu u gostima (2:0), a prve minute u Seriji A je dobio crnogorski napadač Luka Đorđević.

Bivši igrač Zenita i Tventea je u 92. minutu zamijenio Gonsala Berhesija, strijelca prvog gola (drugi je postigao Roberto Sorijano).

Rezultati

Juventus - Verona 4:0 (Pogba 3, Teves 7, 74, Pereira 66)

Milan - Atalanta 0:1 (Denis 33)

Ćezena - Torino 2:3 (Brijenca (penal) 43, 85 (penal) - Benasi 20, Kvaljarela 22, Lopes 87)

Kjevo - Fiorentina 1:2 (Pelisije 72 - Rodriges 35, Babakar 90+4)

Đenova - Sasuolo 3:3 (Falke 25, Fetfacidis 53, 90+2 (penal) - Berardi 19 (penal), 69, Misiroli 50)

Parma - Sampdorija 0:2 (Berhesio 54, Sorijano 70)

Udineze - Kaljari 2:2 (Alan 55, Tero 56 - Žoao Pedro 39, Aveljar (penal) 90)

Lacio - Napoli 0:1 (Iguain 18)

Subota

Palermo - Roma 1:1

Empoli - Inter 0:0

Bonus video: