Juve osvojio Glazgov, pogodio i Vučinić

Torinski klub slavio sa 3:0 i već nakon prve utakmice završio priču oko plasmana u četvrtfinale
91 pregleda 7 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: REUTERS
Mirko Vučinić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 12.02.2013. 22:07h

Trebalo bi da se dogodi čudo pa da Juventus ne dođe do četvrtfinala Lige šampiona nakon velike pobjede u Glazgovu (3:0).

Juve je bio surov prema Seltiku, kaznio je svaku grešku Kelta i na kraju ga ponizio (3:0), a tačku na utakmicu je stavio Mirko Vučinić - crnogorski napadač je u 83. minutu pogodio poslije asistencije Klaudija Markizija i postigao drugi gol u Ligi šampiona ove sezone.

"Stara dama" je već u prvom napadu na meču zatresla mrežu, a gol je sa zakašnjenjem pripisan Alesandru Matriju.

Seltik je kasnije napadao, tražio je gol na sve načine, ali je samo otvorio prostor protivniku - Markizio je svega šest minuta prije nego je asistirao Vučiniću donio prednost od dva gola.

Vučinić je zamijenjen u 86. minutu, a šansu da debituje je dobio Nikola Anelka.

Pari Sen Žermen je pobijedio sa 2:1 u Valensiji, a tračak nade španskom predstavniku pred revanš donio je Francuz Adil Rami koji je pogodio u 90. minutu i postavio konačan rezultat. Nakon gola Ramija dierktan crveni karton je dobio Zlatan Ibrahimović poslije oštrog faula nad Andresom Guardadom...

Prethodno su Ezekjel Laveci i Havijer Pastore bili strijelci za "svece" iz Pariza.

Juventus je otišao u Glazgov riješen da postigne gol, a na kraju je završio priču oko plasmana u četvrtfinale.

"Stara dama” je, ustvari, samo bila strpljiva i surova - kaznila je svaku grešku Kelta i ponizila ga sa 3:0, a tačku na utakmicu je stavio Mirko Vučinić.

Crnogorski napadač je u 83. minutu pogodio poslije asistencije Klaudija Markizija i postigao treći gol u Ligi šampiona ove sezone.

Italijanski šampion nije briljirao kako rezultat govori, ali je protivnika umirio već u prvom napadu, a gol je sa zakašnjenjem pripisan Alesandru Matriju (igrao se drugi minut).

Seltik je kasnije napadao, tražio je gol na sve načine, ali je samo otvorio prostor protivniku. Nakon nekoliko šansi, čak i velikih domaćina, Markizio je svega šest minuta prije nego je poklonio gol Mirku donio prednost od dva gola.

"Ovo je velika pobjeda koja nam daje malo prostora i da više mislimo na prvenstvo. Naravno, nismo još prošli dalje, ali smo jako blizu. Bilo je važno da damo makar gol, dali smo tri - zato je ovaj trijumf ogroman", rekao je Markizio.

Vučinić je zamijenjen u 86. minutu, a šansu da debituje je dobio Nikola Anelka.

LENON: Surova realnost...

Tragičar (kiksao kod prvog i trećeg gola protivnika, promašio zicer kod 1:0) bio je štoper Seltika Efe Embrouz, Nigerijac koji je natjeran da se što prije vrati s Kupa afrčkih nacija.

"Ovaj rezultat jasno govori u korist Juventusa, iako smo 70 minuta bili bolji tim. Embrouz? Kockali smo se s njim, kod prvog gola je bio spor, promašio je veliku šansu... Ali, šta da sada radimo", rekao je menadžer Seltika Nil Lenon.

Seltik je na kraju morao da sagleda realnost, a ona jasno dijeli male timove (koji igraju) i velike (koji znaju da iskoriste svaki poklon)...

"To je realnost, ali surova. Sada nam je potrebno čudo da odemo dalje", istakao je Lenon.

IBRA ostavio PSŽ na cjedilu

Pari Sen Žermen je pobijedio u Valensiji sa 2:1, ali je vjerovatno protivnik taj koji je nakon svega zadovoljniji.

Zvuči čudno, ali "slijepi miševi" su prvo u 90. minutu smanjili (pogodio Adil Rami), a 60 sekundi kasnije je Zlatan Ibrahimović dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta nad Andresom Guardadom.

Možda je Šveđanin i grubo kažnjen, ali svejedno - izvjesno je da neće igrati u revanšu, a to je velika šansa za španskog predstavnika.

"Ibra nije zaslužio crveni karton. Ne mogu da razumijem onakvu odluku sudije", grmio je Karlo Anćeloti, a onda se okrenuo revanšu.

"Ovo je samo prvi meč, znali smo se sve rješava u revanšu. Moramo da budemo pažljivi, biće to napornih 90 minuta", rekao je Italijan.

Strijelci za "svece" iz Pariza su u prvog poluvremenu bili Ezekjel Laveci i Havijer Pastore.

VALENSIJA - PSŽ 1:2

Valensija - Stadion "Mestalja". Gledalaca: 49.200. Sudija: Paolo Taljavento (Italija). Strijelci: Rami u 90. za Valensiju, Laveci u 10, Pastore u 43. minutu za PSŽ. Žuti kartoni: Žoao Pereira (Valensija), Verati (PSŽ). Crveniu karton: Ibrahimović (PSŽ).

Valensija (4-2-3-1): Guaita - Žoao Pereira, Rikardo Košta, Rami, Guardado - Tino Kosta, Pareho - Feguli (Feguli), Banega (Kanales), Žonas (Valdes) - Soldado.

PSŽ (4-4-2): Sirigu - Žale, Aleks, Sako, Maksvel - Lukaš Moura (Šantom), Verati, Matuidi, Pastore (Arman) - Laveci (Menez), Ibrahimović.

SELTIK - JUVENTUS 0:3

Glazgov - Stadion "Seltik park". Gledalaca: 57.917. Sudija: Alberto Undijano Maljenko (Španija). Strijelci: Matri u 3, Markizio u 77. i Vučinić u 83. minutu. Žuti kartoni: Huper, Forest, Braun (Seltik), Lihtštajner, Padoin, Markizio (Juventus).

Seltik (4-1-4-1): Forster - Lustig (Metjuz), Vilson, Embrouz, Izagire - Mulgru - Vanijama, Forest, Braun (Kajal), Komons (Vot) - Hoper.

Juventus (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonući, Kaseres - Lihtštajner, Vidal, Pirlo, Markizio, Peluzo (Padoin) - Matri (Pogba), Vučinić (Anelka).

Bonus video: