Juve osvojio Siciliju, Morata riješio duel sa Palermom

0 komentar(a)
Alvaro Morata, Foto: Reuters
Alvaro Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.03.2015. 21:53h

Poslije tri vezana remija u gostima Juventus je konačno pobijedio i sada je jasno da će i nakon ovog kola imati dvocifrenu razliku u odnosu na drugoplasiranu Romu.

Trostruki uzastopni šampion je slavio u Palermu sa 1:0 u utakmici u kojoj je uradio premalo u napadu, sve dok u igru nije ušao Alvaro Morata.

Španac je zamijenio zemljaka Fernanda Ljorentea u 60, a 10 minuta kasnije je fantastičnim udarcem lijevom nogom našao put do mreže golmana Stefana Sorentina.

"Ovo je još jedan korak u borbi za Skudeto. Zadovoljan sam, rezultat 1:0 mi se posebno dopada, jer ne volim kada primamo golove", rekao je trener "dame" Masimilijano Alegri.

Duel na "Barberi" obilježio je i štoper Juvea Andrea Barzalji, koji je bio starter prvi put nakon 307 dana mučenja s povredama...

"Sa Barzaljijem dobijamo kvalitet više. Vjerovatno ćemo igrati u formaciji s četvoricom igrača u posljednjoj liniji, ali imamo opciju i sa trojicom", dodao je Alegri.

Uz meč više Juve sada ima 14 bodova više od Roma, koja u ponedjeljak dočekuje Sampdoriju.

Kaljari je prije nekoliko dana vratio Zdenjeka Zemana na klupu (umjesto Đanfranka Zole), ali šok terapija nije dala rezultat.

Istina, domaćin je vodio protiv Empolija sve do 93. minuta (gol Brazilca Žoaa Pedra), ali je remi sastavu iz Toskane donio Matijas Vesino u 93. nakon velike greške kompletne odbrane Zemanovog tima.

Kaljari nije trijumfovao u Seriji A još od 24. januara kada je bio bolji od Sasuola.

Rezultati

Palermo - Juventus 0:1 (Morata 70)

Kaljari - Empoli 1:1 (Žoao Pedro 20 - Vesino 90+3)

Nedjelja

Atalanta - Udineze 15.00

Đenova - Kjevo 20.45

Sasuolo - Parma 15.00

Verona - Napoli 20.45

Inter - Ćezena 20.45

Ponedjeljak

Fiorentina - Milan 19.00

Torino - Lacio 19.00

Roma - Sampdorija 21.00

Bonus video: