Juve prizemljio Lacio

Poraz "nebesko-plavih" najviše može da obraduje Romu, koja će se vratiti na drugo mjesto ako savlada sjutra Atalantu
0 komentar(a)
Leonardo Bonući, Foto: Beta/AP
Leonardo Bonući, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.04.2015. 20:59h

Lacio je naletio na fudbalskog "teškaša" i vidio koliko je daleko od Juventusa - aktuelni šampion je pobijedio sa 2:0 i prekinuo seriju Rimljana od osam trijumfa u ligi zbog koje su pred ovaj duel u Torinu bili viđeni kao glavni rival dominantnom lideru Serije A.

Za "lacijale" se, ipak, ne mijenja ništa u borbi za Ligu šampiona, iako se ovom rezultatu sigurno najviše raduju navijači Rome.

Ako "vučica" sjutra savlada Atalantu u Rimu vratiće se na drugo mjesto (koje vodi direktno u Ligu šampiona), na poziciju koju je čuvala od starta sezone do prošlog kola i remija sa Torinom.

Juve je, s druge strane, dokazao ko je najbolji u Italiji, pa je meč sa "nebesko-plavima" bio riješen već u prvih pola sata pošto su pogađali Karlos Teves i Leonardo Bonući. Trostruki uzastopni šampion Italije sada ima 15 bodova više od Lacija.

"Jesam li zadovoljan pobjedom? Naravno, ali ona je jedna u nizu i zadovoljan sam svime što smo uradili do sada u sezoni. Okrećemo se Monaku, to je sada naše finale", rekao je Masimilijano Alegri.

Sjutra veče se igra veliki milanski derbi, ali on makar po tabeli ne donosi mnogo, jer i Inter i Milan teško mogu do evropskih takmičenja.

Rezultati

Juventus - Lacio 2:0 (Teves 17, Bonući 28),

Sampdorija - Ćezena 0:0

Nedjelja: Sasuolo - Torino (12.30), Roma - Atalanta, Kjevo - Udineze, Empoli - Parma, Palermo - Đenova (15), Kaljari - Napoli (18), Inter - Milan (20.45).

Bonus video: