Juve razbio Napoli, Inter slavio u goleadi protiv Đenove

Torinski tim slavio sa 3:0 i došao na dva boda minusa od lidera Milana. Strijelci Bonući, Vidal i Kvaljarela...
90 pregleda 0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.04.2012. 21:11h

Juventus je kaznio Milanov kiks od sinoć i uhvatio vjerovatno posljednji voz da borbu za Skudeto učini neizvjesnom.

U Torinu je pao Napoli, Juve je riješio u svoju korist još jedan derbi, pa je sada, osam kola prije kraja prvenstva, situacija potpuno otvorena - dva najtrofejnija italijanska tima su na samo dva boda razlike.

Opet je „stara dama”, kao i prošle sedmice protiv Intera, djelovala ranjivo do jednog trenutka, a onda je u jednom potezu riješila sve - Mirko Vučinić je šutnuo nakon kornera, lopta se od Leonarda Bonućija odbila u mrežu i Napoli je tu bio izgubljen...

Do kraja, Juve je bio neumoljiv - bravura Artura Vidala i pogodak Fabija Kvaljarele su ponosne Napolitance bacili na koljena.

„Tri prstena za Skudeto”, napisala je „Gazeta delo sport” i najavila da će borba sa „rosonerima” da traje do samog kraja...

A novi trener Intera Andrea Stramaćoni nije ni slutio šta ga čeka na debiju, ali ga je na kraju pretvorio u pobjednički.

Inter je savladao Đenovu sa 5:4, u meču u kojem su viđena četiri penala (tri za goste), dva crvena kartona, het-trik Dijega Milita, prvi gol u dresu „crno-plavih” Maura Zaratea...Argentinac nije proslavio nijedan pogodak iz poštovanja prema Đenovi, timu za koji je igrao prije dolaska na „Meacu”.

"Najvažnije je da smo pobijedili, jer smo cijele sedmice težili ka tome da unesemo nešto novo. Bio je ovo pomalo lud meč, vjerovatno i za samog gazdu Masima Moratija, koji nam je rekao da se malo zabavimo. Šta mi je kazao poslije meča? Da je zadovoljan, kao što smo i svi mi", rekao je Stramaćoni.

Inter je vodio sa 3:0, na poluvremenu je bilo 3:1, a u nastavku su viđena čuda - gosti su se vraćali u igru, Inter odgovarao i na kraju ostvario zaslužen trijumf. Za Inter je debitovao i Fredi Guarin koji je iznudio penal i crveni karton Belušija...

Roma je deklasirala Novaru sa 5:2, a prvi gol u dresu „vučice” postigao je Brazilac Markinjo.

"Vjerujemo u treće mjesto i plasman u Ligu šampiona", istakao je trener Rome Luis Enrike, čiji tim za trećeplasiranim Lacijom kasni četiri boda.

Udineze je izgubio u Sijeni (gol Matije Destra), a sa lošim rezultatima je nastavila Fiorentina - „viola“ je izgubila kod kuće od Kjeva (2:1).

Stevan Jovetić je za 90 minuta dobio žuti karton.

Rezultati

Juventus - Napoli 3:0

Bonući 53, Vidal 75, Kvaljarela 83.

Kaljari - Atalanta 2:0 (Konti 11, Pinilja 55)

Leće - Ćezena 0:0

Fiorentina - Kjevo 1:2 (Ljajić 71 - Pelisije 24, Rigoni 88)

Inter - Đenova 5:4 (Milito 13, 27, 85 (penal), Samuel 38, Zarate 74 - Skuli 45+2, Palasio 59 (penal), Đilardino 80 (penal), 90 penal)

Bolonja - Palermo 1:3 (Sorensen 50 - Donati 68, Ernandes 76, Morleo (autogol) 86)

Sijena - Udineze 1:0 (Destro 70)

Roma - Novara 5:2 (Markinjo 25, Osvaldo 34, Simplisio 55, Lamela 90+1 - Karaćolo 17, Morimoto 78)

Subota

Katanija - Milan 1:1

Parma - Lacio 3:1

Bonus video: