Juve rutinski pobijedio Inter u velikom derbiju

2 komentar(a)
Leonardo Bonući, Foto: Beta/AP
Leonardo Bonući, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.02.2016. 21:56h

Juventus će sjutra navijati za Fiorentinu protiv Napolija, nakon što je u velikom derbiju pobijedio Inter i došao u situaciju da prvi put u sezoni napravi bijeg.

"Stara dama" je savladala milanski tim sa 2:0 kod kuće i sada uz meč više ima i četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli, koji već četiri utakmice u svim takmičenjima nije trijumfovao.

Ako to ne uradi ni u Firenci aktuelni šampion će imati otvoren put ka petoj uzastopnoj tituli u Seriji A.

"Pratićemo Napoli, ali tek kada budemo imali vremena za to, jer smo sami sebi najvažniji", rekao je Leonardo Bonući, strijelac prvog gola u derbiju početkom drugog poluvremena.

Juve je pokazao više, potpuno zaslužio pobjedu čiji joj je put trasirao defanzivac gostiju Danilo D'Ambrozio kada je u potpuno bezopasnoj akciji „asistirao” glavom Bonućiju koji je rutinski matirao Samira Handanovića.

Inter je nakon toga na silu pokušavao (Stevan Jovetić je odgledao meč sa klupe), ali je bio daleko od gola Đanluiđija Bufona.

Tačka na utakmicu je stavljena u 83. mintuu kada je sudija Đanluka Roki riješio da umiješa prste i kontakt Žoaa Mirande i Alvara Morate okarakterisao kao penal za Juve. Španac nije pogriješio sa bijele tačke...

"Inter će se boriti za treće mjesto, budite sigurni u to. Znam da smo pobijedili veoma dobru ekipu i ova pobjeda vrijedi", istakao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Inter sada ima pet bodova manje od trećeplasirane Rome, a Fiorentina protiv Napolija traži šansu da se vrati na poziciju koja donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Roberto Manćini nije želio da razgovara sa novinarima, pa su taj posao odradili ljudi iz uprave Intera.

"Juve je velika ekipa i znamo da je u Torinu teško pobijediti ako ne date sve što imate. Naš rival je zasluženo pobijedio, ali i mi imamo veliku odgovornost u ovom porazu", rekao je potpredsjednik Havijer Zaneti.

Seriju od osam mečeva bez pobjede (šest poraza i dva remija) konačno je prekinula Sampdorija, koja je osvojila tri boda protiv Frozinonea.

Iako je vodila 1:0, Atalanta nije uspjela da prekine seriju od 11 mečeva bez pobjede, jer je Karpi u nastavku stigao do izjednačenja.

Rezultati

Juventus - Inter 2:0

Bonući 47, Morata (penal) 83.

Palermo - Bolonja 0:0

Karpi – Atalanta 1:1

Verdi (penal) 74 - Kurtić 52.

Kjevo – Đenova 1:0

Kastro 51.

Sampdorija – Frozinone 2:0

Fernando 44, Kvaljarela 69.

Udineze – Verona 2:0

Badu 31, Tero 56.

Ponedjeljak

Lacio - Sasuolo 19.00

Fiorentina - Napoli 21.00

Subota

Milan - Torino 1:0

Empoli - Roma 1:3

Tabela

Bonus video: