Juve već slavi Skudeto

Juve nakon ovog kola ima 11 bodova više od drugoplasiranog Napolija, a do kraja prvenstva je ostalo još šest kola. To je premalo da bi tako ozbiljan i moćan sastav prokockao prednost
3 komentar(a)
Juventus, Foto: Reuters
Juventus, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2013. 21:08h

Juventus je u tek četvrtom meču ove sezone pronašao lijek za Lacio (odigrali i dvije utakmice u Kupu Italije uz onu u prvenstvu), pa više niko, čak ni oni najveći kritičari "stare dame" ne vjeruju da torinski velikan može da izgubi titulu.

Juve nakon ovog kola ima 11 bodova više od drugoplasiranog Napolija, a do kraja prvenstva je ostalo još šest kola. To je premalo da bi tako ozbiljan i moćan sastav prokockao prednost.

Pobjednik je na "Olimpiku" bio riješen već u prvom poluvremenu (tačnije nakon 28 minuta igre) kada je i postavljen konačan rezultat (2:0).

Mirko Vučinić je iznudio penal poslije sjajnog duplog pasa sa Klaudijom Markizijom, koji je iskoristio Arturo Vidal. Čileanac je ubrzo iskoristio nemoć Lacija i pogodio i za 2:0 čime je postalo jasno da „nebesko-plavi” nemaju šta da traže. Crnogorski napadač je zamijenjen u 87. minutu...

"Dami" je ovo 5. uzastopni trijumf u Seriji A, a jedni porazi u posljednjih dva mjeseca su joj oni u Ligi šampiona od Bajerna.

S druge strane, Lacio se ovim porazom vjerovatno oprostio od trke za treće mjesto koje vodi u Ligu šampiona, a do kraja prvenstva ga čeka teška borba sa Fiorentinom, Romom i Interom za mjesto koje vodi u Ligu Evrope.

Lacijalima je, čini se, mnogo lakši put do Evrope nacionalni Kup, gdje su već u finalu i čekaju boljeg iz dvomeča Rome i Intera. Meč za trofej u Kupu se igra na "Olimpiku" 26. maja.

Bonus video: