Juventus bira: Savić ili Nastasić?

"Godi kada se interesuju veliki klubovi, ali još uvijek nema ništa konkretno tim povodom", kazao je Savićev menadžer Žarko Peličić
1 komentar(a)
Savić, Foto: Beta/AP
Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.07.2014. 09:42h

Nakon povrede Barzaljija (operacija tetive, vraća se tek u oktobru), Juventus mora da se pojača u defanzivi.

„Tutosport” piše da su u najužem izboru crnogorski reprezentativac Stefan Savić i defanzivac iz Srbije Matija Nastasić.

„Juventus, Savić ili Nastasić: Duel u ljubičastom sosu”, piše torinski list, aludirajući da su obojica igrali (Savić još uvijek igra) - u Fiorentini.

Putevi Savića i Nastasića nevjerovatno su isprepletani - u karijerama su nosili dresove istih klubova (Partizan, Fiorentina, Mančester siti), ali nikad nisu igrali zajedno.

Savić je 2011. prešao iz Partizana u Siti za 12 miliona eura, dok je Nastasić u isto vrijeme, iako nije debitovao za beogradski klub, prešao u Fiorentinu za 2,5 miliona.

Godinu kasnije su razmijenili dresove - Savić je prešao u Fiorentinu upravo zbog Nastasića, koji na inicijativu tadašnjeg trenera „građana” Roberta Manćinija došao u Mančester siti.

Ovog ljeta uloge se opet mijenjaju. Savić je ponovo nadolazeća zvijezda zbog sjajnih igara u Fiorentini, dok trener Sitija Manuel Pelegrini na Nastasića više ne računa, ali ne želi da ga pusti za džabe...

Tako da dvojica fudbalera imaju sličnu cijenu - oko 15 miliona eura...

"Znamo za interesovanje Juventusa, koje postoji već duže vrijeme. Godi kada se interesuju veliki klubovi, ali još uvijek nema ništa konkretno tim povodom. Savić je 100 odsto fokusiran na obaveze u Fiorentini", kazao je Savićev menadžer Žarko Peličić.

U međuvremenu, na transfer mogu da utiču i neki drugi fudbaleri - ako Juventus proda Islu Njukaslu, a velika je vjerovatnoća da hoće, oslobodiće se i novac i mjesto za dovođenje novog fudbalera u odbrani.

Savića ili Nastasića, a studljivo se spominju i Kolumbijac Zapata (Milan) i Njemac Mustafi (Sampdorija).

Bonus video: