Juventus doveo dva i dogovorio još jedno pojačanje

Italijanski šampion dovodi Daglasa Kostu i Patrika Šika, a čeka da narednog ljeta istekne ugovor Keiti Baldeu
51 pregleda 0 komentar(a)
Daglas Kosta, Foto: Reuters
Daglas Kosta, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2017. 12:21h

Nakon poraza od Real Madrida u finalu Lige šampiona, iz Juventusa su poručili da ne odustaju od želje da osvoje „ušati” pehar i da će učniti sve da pojačaju tim.

Obećanje je počelo da se ispunjava, jer je Juve u svega nekoliko sati obezbijedio dolazak trojice igrača - Daglasa Koste iz Bajerna, Patrika Šika iz Sampdorije i Keite Baldea iz Lacija. Potvrde stižu sa svih strana.

Kosta će biti najveće pojačanje Juventusa ovog ljeta. Iz Nemačke stiže potvrda da je posao dogovoren poslije nekoliko dana pregovora.

Bajern je pristao da smanji zahtjev sa 50 miliona eura, a Juventus je pojačao ponudu na 40 miliona i dogovor je pao. Bavarci su ranije istakli da su Kosta i Renato Sančes mogu da idu ovog ljeta i Juve nije gubio vrijeme.

Dogovor je postignut i sa menadžerom Brazilcam Žuniorom Mendonsom. Bivši igrač Šahtjora će zarađivati šest miliona po sezoni tokom petogodišnjeg ugovora.

Drugo je pojačanje je Šik, kao što se i najavljivalo. Juve je platio Sampdoriji otkupnu klauzulu od 25 miliona eura, a Čeh će poslije Evropskog prvenstva za mlade obaviti ljekarske preglede i potpisati ugovor.

„Pregovori su završeni i sada smo u fazi razmjene dokumentacije. On je želio da pređe u Juventus i sada je praktično njihov igrač”, rekao je sinoć predsjednik Sampdorije Masimo Ferero.

Još nije potvrđeno da li će Šik u narednoj sezoni igrati za Juve ili će negdje na pozajmicu, ali nema dileme da je igrač giganta iz Torina.

„Stara dama” je dogovorila i dolazak Baldea iz Lacija. Senegalac kojem za godinu ističe ugovor je doveo Lacio u sličnu situaciju kao Đanluiđi Donaruma čelnike Milana.

Odbio je novi ugovor i riješio da napusti klub ovog ljeta za obeštećenje koje je manje od njegove realne vrijednosti ili da ode 1. jula naredne godine kao slobodan igrač.

Zato neće u Milan, Everton i još neke klubove. Vjerovatno će pasti u nemilost Lacija i predsjednika Lotita. Klub će ga vjerovatno protjerati iz prvog tima kao što su ranije uradili Goranu Pandevu i Mauru Zarateu, ali će on istjerati svoje.

Najvjerovatnije će 1. januara potpisati predugovor, a onda na ljeto 2018. poslije sezone na tribinama pojačati Juventus kao slobodan igrač.

Mada, moguće je da se „bjankonerima” dogodi isto što i sa Akselom Vicelom i Seadom Kolašincem, za koje nisu htjeli da plate obeštećenje. Zato su završili u Tjanđin Kvanžanu, odnosno Arsenalu...

Juventus je na ovaj način završio većinu posla u prelaznom roku. Čeka se još zadnji vezni, a u opticaju su Stiven N’Zonzi, Blez Matuidi, Nemanja Matić i još neka imena.

Moguće je da će se traćiti i desni bek, jer je Dani Alves na korak od prelaska u Mančester siti. Kandidati su Matija de Šiljo iz Milana i Serž Orije iz Pari Sen Žermena.

Bonus video: