Juventus i Napoli se ne zaustavljaju, Jovetić sa klupe odgledao pobjedu Intera

Juventus 13. uzastopnom pobjedom u Seriji A postavio novi klupski rekord
0 komentar(a)
Iguain, Foto: Reuters
Iguain, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.02.2016. 21:57h

Juventus je 13. uzastopnom pobjedom u Seriji A postavio novi klupski rekord, ali i dalje u leđa gleda Napoliju, koji je slavio protiv Lacija u Rimu i definitivno pokazao da je spreman da osvoji Skudeto - epilog je 23. kola Serije A.

Napolitanci su slavili 2:0 i zadržali dva boda prednosti u odnosu na "staru damu" nakon još jedne vrhunske partije napadačke linije - Iguain je u 24. minutu postigao svoj 24. gol u Seriji A ove sezone (na 23 meča), da bi samo tri minuta kasnije pogodio i Kaljehon, na dodavanje Insinjea.

Duel na "Olimpiku" prekinut je na nekoliko minuta tokom drugog poluvremena, jer su navijači Lacija pravili nerede nezadovoljni radom uprave kluba. Lacijali su tek 9. na tabeli, daleko od evropske zone.

Juventus je ponovo pokazao da je spreman da iskoristi svaki eventualni kiks Napolija i nevjerovatnom 13. uzastopnom pobjedom nastavio potjeru za rivalom sa juga. Kvardado je u 30. minutu prošao po desnoj strani i natjerao De Maja da postigne autogol, što je bio momenat koji je odlučio meč. Đenova nije napravila ni šansu, iako je u nadoknadi vremena imala igrača više, zbog isključenja Zaze.

Bitka za titulu dostići će krešendo za dva kola, kada se u Torinu sastaju Juventus i Napoli. "Stara dama" prije toga ne bi trebalo da ima problema da upiše i 14. vezanu pobjedu (gostuje Frozinoneu), a ni Napolitanci da sačuvaju dva boda prednosti, jer dočekuju Karpi. Zagrijavanja za veliki derbi!

Inter je bez Stevana Jovetića (odgledao meč sa klupe) slavio protiv Kjeva i prekinuo seriju od četiri vezane utakmice bez pobjede. Presudio je Argentinac Mauro Ikardi, golom nakon karambola u gostujućem šesnaestercu početkom drugog poluvremena. Isti fudbaler je samo tri minuta kasnije glavom pogodio prečku.

Fiorentina je teškom mukom i uz dosta streće slomila otpor Karpija na "Artemio Frankiju", golom Zaratea u trećem minutu sudijske nadoknade. Lopta je nakon udarca argentinskog veziste zakačila jednog protivničkog fudbalera i završila u mreži.

Dobru formu potvrdio je i Milan, trijumfom u Palermu, pa je računajući jučerašnji trijumf Rome u Sasuolu pobjede zabilježilo svih šest timova na vrhu, a poredak je ostao isti.

Napoli ima 53, Juventus 51, Fiorentina 45, Inter 44, Roma 41, a Milan 39 bodova. Ta šestorka će se i boriti za titulu i mjesta koja vode na evropsku scenu.

Jedan "događaj" i na dnu - Verona je savladala Atalantu i zabiležila prvu pobjedu ove sezone, tek u 23. kolu.

Rezultati:

Verona - Atalanta 2:1

Siligardi 42, Pacini 83. - Konti 30.

Fiorentina - Karpi 2:1

Valero 2, Zarate 90+3. - Lasanja 73.

Inter - Kjevo 1:0

Ikardi 48.

Juventus - Đenova 1:0

De Majo (autogol) 30.

Palermo - Milan 0:2

Baka 19, Nijang (penal) 33.

Lacio - Napoli 0:2

Iguain 24, Kaljehon 27.

Sampdorija - Torino 2:2

Murijel 66, Sorijano 84. - Beloti 71, 90+5.

Empoli - Udineze 1:1

Pućareli 90. - Zapata 23.

Frozinone - Bolonja 1:0

Dionizi (penal) 77.

Sinoć:

Sasuolo - Roma 0:2 (0:1)

Bonus video: