Juventus izborio bod na "San Paolu"

Mirko Vučinić je asistirao Estigaribiji, a na terenu je bio do 91. minuta, kada je ustupio mjesto Alesandru del Pjeru, koji je odigrao jubilarnu 700. utakmicu za Juventus
0 komentar(a)
Goran Pandev, Foto: Reuters
Goran Pandev, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2011. 22:22h

Italijanski ljubitelji fudbala dugo su čekali derbi 11. kola Serije A, koji je odložen zbog poplava. Ali, vrijedjelo je čekati - Napoli i Juventus odigrali su spektakularan meč, koji je završen remijem (3:3).

Napolitanci su bili na pragu pobjede protiv još jednog velikana, ali je Stara dama pokazala da ima karakter i izbjegla sudbinu Milana, Intera i Mančester sitija.

Naime, tim Valtera Mazarija je vodio 2:0 i 3:1, ali je najtrofejniji italijanski klub izvukao remi i pobjegao Milanu dva boda.

Golove za Napoli postigli su Marek Hamšik u 23. i Goran Pandev (mijenjao povrijeđenog Edinsona Kavanija) u 41. i 68. minutu, a mrežu Morgana de Sanktisa zatresli su Alesandro Matri u 48, Marselo Estigaribia u 72. i Simone Pepe u 80. minutu.

Mirko Vučinić je asistirao Estigaribiji, a na terenu je bio do 91. minuata, kada je ustupio mjesto Alesandru del Pjeru, koji je odigrao jubilarnu 700. utakmicu za Juventus.

Napoli pri rezultatu 0:0, u 16. minutu, nije iskoristio penal. Hamšik je, doduše, iz prvog pokušaja savladao Đanluiđija Bufona, ali su njegovi saigrači ranije ušli u šesnaesterac, pa je sudija Paolo Taljavento naredio da ponovi udarac.

Najbolji slovački fudbaler je u drugom pokušaju poslao loptu visoko preko gola...

Bonus video: