Juventus je neuništiv!

Stara dama” je preživjela i Milan, ostala neporažena i u trećem međusobnom duelu ove sezone, s tim što je ovaj duel možda bio i ključni za Skudeto...
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2012. 22:20h

Juventusova serija nepobjedivosti i dalje traje, kao i moć u derbijima koja trese Apenine od početka sezone.

„Stara dama” je preživjela i Milan, ostala neporažena i u trećem međusobnom duelu ove sezone, s tim što je ovaj duel možda bio i ključni za Skudeto - Juve je odolio na „San Siru” (1:1) i sada opet ima jasnu situaciju ako riješi u svoju korist odloženi meč protiv Bolonje.

Milan je, sa druge strane, večeras imao sve na svojoj strani - i rano vođstvo (pogodio Noćerino uz pomoć Bonućija) i nekoliko šansi, a možda bi sve bilo drugačije da je sudija Taljavento u 25. minutu priznao čist gol Salija Muntarija (bilo je evidentno da je lopta prešla gol liniju). Da je bilo 2:0 Juve bi bio u konopcima...

Juventus je počeo da igra tek u nastavku kada se Antonio Konte sjetio da mu na klupi sjede igrači koji su ove sezone nosili igru (Vučinić, Matri i Pepe), pa je njihov ulazak i donio rezultat - Matri je volejom u 83. minutu postavio konačan rezultat, nakon što mu je nešto ranije poništen regularan gol zbog ofsajda.

Milan je tako propustio veliku šansu da stvori četiri boda prednosti (uz meč više), iako je u ovom meču pokazao da i desetkovan (nije bilo Ibrahimovića, Boatenga, Neste, Akvilanija...) ima snagu da borbu za Skudeto drži otvorenom do kraja.

Juve je u samom finišu igrao bez Artura Vidala koji je zaradio direktan crveni karton.

„Matri pogodio remi”, napisala je „Gazeta delo sport” aludirajući na to da ipak Juve može da bude zadovoljniji nakon velikog derbija.

Danas je odigran i meč između Đenove i Parme, a domaćin je došao do remija (2:2) pogotkom Rodriga Palasija u 96. minutu.

Rezultati

Milan - Juventus 1:1 (Noćerino 15 - Matri 83)

Đenova - Parma 2:2 (Palasio 79, 90+6 - Gobi 6, Flokari 53)

Sjutra

Atalanta - Roma

Kaljari - Leće

Katanija - Novara

Kjevo - Ćezena

Sijena - Palermo

Bolonja - Udineze

Lacio - Fiorentina

Napoli - Inter

Galerija

Bonus video: