Juventus pregazio Lacio, 100. gol Vučinića u Italiji

Juventus slavio 4:1, Mirko Vučinić postigao 100. gol u Italiji, 95. u Seriji A. Napoli slavio protiv Kjeva u Veroni, blistao Hamšik
74 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2013. 21:30h

Juventus je u 2. kolu Serije A savladao Lacio u Torinu sa 4:1 i potvrdio da je glavni kandidat za titulu.

Rimljane je u prvom poluvremenu načeo Arturo Vidal, sa dva sjajna gola nakon aistencija Bonućija i Pogbe, a dotukli Mirko Vučinić i Karlos Teves pogocima u drugom poluvremenu.

Vučinić je u 49. minutu pobjegao odbrani Lacija nakon duge lopte Lihštajnera i iz teške pozicije elegantno plasirao loptu pored nemoćnog Marketija.

Crnogorskom reprezentativcu je to prvi gol ove sezone, a ukupno 100. u Italiji od kako je kao 16-godišnjak, prije 13 sezona, prešao iz Sutjeske u Leće. U Seriji A je postigao 95 golova, u Seriji B pet, i nema sumnje da će ove sezone probiti magičnu granicu i u najjačoj italijanskoj ligi. Fali mu samo pet golova.

Vučinić je učestvoao i u akciji kod četvrtog gola, majstorski je propustio loptu Karlosu Tevesu, koji se oslobodio čuvara i sa ivice šesnaesterca prekrasnim udarcem postigao četvrti gol za "staru damu".

Jedini gol za Lacio dao je Miroslav Klose u 29. minutu, kada je smanjio na 2:1, ali gosti nisu mogli više od toga. Posebno u posljednjih pola sata, kada su igrali bez isključenog Ernaneša.

Sjajnu formu potvrdio je i Napoli, koji je golovima Hamšika (dva), Kaljehona i Iguaina slavio protiv Kjeva u Veroni sa 4:2.

Galerija

Bonus video: