Juventus u produžecima slomio Lacio za deseti trofej - Vijesti.me
KUP ITALIJE

Juventus u produžecima slomio Lacio za deseti trofej

Juventus, koji je već obezbijedio „skudeto”, sinoć se domogao i Kupa Italije a 6. juna u Berlinu će protiv Barselone pokušati da postane osmi klub koji je u istoj sezoni osvojio „tripletu”

Alesandro Matri
Alesandro Matri (Foto: Reuters)

Manirom velike ekipe - realizovana prva dva šuta u okvir gola, Juventus je pobjedom nad Laciom osvojio trofej pobjednika Kupa Italije. Deseti u bogatoj istoriji „Stare dame”, ali na koji je čekala pune dvije decenije.

A Lacio na Olimpijskom stadionu u Rimu nije bio u podređenom položaju, naprotiv. „Nebesko - plavi” su čak i poveli preko Štefana Radua već u 4. minutu, kada je bio najviši u skoku nakon slobodnog udarca Kataldija sa desne strane.

Samo sedam minuta kasnije sa identične pozicije je Andrea Pirlo izveo slobodan udarac, Evra je glavom ubacio loptu na peterac a Đorđo Kjelini je u padu zakucao iza leđa nemoćnog Etrita Beriše.

Tim rezultatom završen je regularni dio u kojem je samo rezervista Filip Đorđević imao dobru priliku.

I u produžecima je Đorđević bio blizu golu, ali se u 94. minutu lopta odbila od dvije stative u polje „crno-bijelih”. Juventus je tri minuta kasnije došao do gola za pehar, nakon što se rezervista Alesandro Matri najbolje snašao u kaznenom prostoru i pogodio nakon kontre prvaka Italije.

Juventus, koji je već obezbijedio „skudeto”, sinoć se domogao i Kupa Italije a 6. juna u Berlinu će protiv Barselone pokušati da postane osmi klub koji je u istoj sezoni osvojio „tripletu”.

Lacio nije uspio da se po broju pehara u Kupu izjednači sa Interom (sedam trofeja”, ali su „lacijali” najuspješniji kup- tim na Apeninima u ovom Milenijumu, jer su od 2000. gopdine osvojili čak četiri pehara pobjednika Kupa Italije.

Juventus - Lacio 2:1 produžetak (1:1)

(Kjelini 11, Matri 97 - Radu 4)