Juveu samo bod u Parmi, Lacio na minus tri od lidera

Šampion je tek drugi put u sezoni spojio dvije utakmice bez pobjede u prvenstvu. Mirko Vučinić je bio na terenu od 68. minuta.
4 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2013. 22:06h

Juventus je igrao neriješeno u Parmi (1:1), pa nakon 20. kola Serije A stvari u vrhu djeluju prilično interesantno.

Kiks lidera na "Tardiniju" je iskoristio Lacio (pobijedio Atalantu) i prišao "staroj dami" na svega tri boda, dok je Napoli na minus pet...

Juve je bio bolji tim od Parme, od početka drugog poluvremena je imao i vođstvo (strijelac Andrea Pirlo iz slobodnog udarca), ali je 12 minuta prije kraja Sansone izjednačio, pa je Juve tek drugi put u sezoni spojio dvije utakmice bez pobjede u prvenstvu.

Mirko Vučinić je bio na terenu od 68. minuta, a upravo je poslije njegove neuspješne akcije na 40 metara od gola protivnika i krenuo kontranapad Parme za izjednačenje.

Vučinić je preskočio loptu želeći da odigra dupli pas sa Đovinkom, ali je to prezrela odbrana protivnika.

"Ne krivite Mirka, gol koji smo primili je moja greška. Ja sam mu rekao da tako reaguje, on nema nikakve veze s tim", bila je reakcija Antonija Kontea po završetku meča.

Lacio je, s druge strane, jedva izašao na kraj s Atalantom - Flokari u 68. i Brivio (autogol) devet minuta kasnije napravili su razliku u utakmici u kojoj su gosti iz Bergama bili ravnopravan rival.

"Imali smo sreće", kratko je prokomentarisao trener Vladimir Petković.

Napoli se nije mučio s Palermom (pogađali Mađo, Inler i Insinje), dok je Udineze počistio Fiorentinu, iako je "viola" vodila.

Ipak, dva gola Di Natalea i jedan Murijela bili su dovoljni da "zebre" nanesu Fiorentini drugi poraz zaredom. Stevan Jovetić i Stefan Savić su odigrali cijeli meč...

Roma je dominirala u prvom poluvremenu u Kataniji, a na kraju je grubo kažnjena - Argentinac Gomes je pogodio u nastavku i donio tri boda Sicilijancima.

"Falio nam je gol, kasnije smo usporili, ali svakako nismo zaslužili da izgubimo", rekao je Zdenjek Zeman.

Sampdorija i Milan su remizirali u Đenovi (0:0), dok je Torino bio bolji od Sijene (3:2). Crnogorac Marko Bakić je s klupe gledao dramu, jer su gosti u 90. minutu promašili penal za remi.

Rezultati

Parma - Juventus 1:1 (Sansone 78 - Pirlo 52)

Udineze - Fiorentina 3:1 (Di Natale 45 (penal), 66, Murijel 76 - Rodriges 20)

Torino - Sijena 3:2 (Brigi 5, Bjanki 38, Ćerći 45+1 - Fereira 32, Paolući 75)

Kaljari - Đenova 2:1 (Sau 56, Konti 82 - Pizano 49)

Katania - Roma 1:0 (Gomes 62)

Lacio - Atalanta 2:0 (Flokari 68, Brivio (autogol) 78)

Napoli - Palermo 3:0 (Mađo 29, Inler 34, Insinje 73)

Sampdorija - Milan 0:0

SUBOTA

Inter - Peskara 2:0

Bolonja - Kjevo 4:0

Galerija

Bonus video: