Kabral i Iguain donijeli Napoliju Superkup protiv Juvea

1 komentar(a)
Napoli, Foto: Reuters
Napoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2014. 20:39h

Juventus i Napoli su odigrali epski meč Superkupa Italije u Kataru, okršaj koji je trajao skoro tri sata, a loptica na penal ruletu je na kraju stala na plavo - Napolitanci su poslije izvođenja jedanaesteraca slavili sa ukupnih 8:7.

U regularnom toku je bilo 1:1, nakon 120 minuta 2:2, a šokovi su tek stigli, jer je Juve promašio dva puta sa bijele tačke za trijumf (prvo Đorđo Kjelini, potom i Roberto Pereira), prije nego je Rafael Kabral odbranio šut Simonea Padoina za konačan trijumf „azura”.

"Srećni smo zbog trofeja, ovo je specijalna noć za sve navijače Napolija. Pobjedu i pehar posvećujemo njima, kao i onima koji su bili uz nas na stadionu", rekao je trener Napolija Rafael Benites. Ovo je tek drugi Superkup koji je osvojio Napoli, nakon što je najbolji bio i 1990. godine. I prije 24 godine je do trofeja stigao trijumfom nad Juventusom.

„Dama” je, s druge strane, ostala na šest...

Karlos Teves je dva puta donosio prednost Juveu, a Gonsalo Iguain vraćao Napoli u život, posljednji put u 118. minutu kada se snašao u gužvi u kaznenom prostoru i matirao Đanluiđija Bufona.

Golman Juvea je odbranio veliki broj šansi, potom i tri penala (Žoržinju, Drisu Mertensu i Hoseu Kaljehonu), ali ni to nije bilo dovoljno da aktuelni šampion Italije godinu završi peharom...

Teves je gotovo perfektan meč pokvario kada je promašio penal (pogodio je stativu u prvoj seriji), a istu grešku nije ponovio Iguain, već je bio siguran s bijele tačke...

"Bila je sjajna utakmica, viđeno je mnogo šansi. Žao mi je što smo izgubili, prokockali meč-lopte... Bez obzira na to što smo porazom zatvorili ovu, veoma sam optimističan pred početak naredne godine. Prvi smo u prvenstvu i jedva čekamo naredni meč", kazao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Superkup je, inače, sedmi put odigran van Apenina, a prvi put se to dogodilo u Sjedinjenim Američkim Državama, kada je organizator bio Vašington.

Igralo se i u Nju Džersiju, ali i u Libiji (Tripoli) i Pekingu po dva puta...

Juve i Milan su najtrofejniji u ovom takmičenju (šest pehara), Inter je osvojio pet, Lacio tri, Roma i Napoli po dva...

Bonus video: