Kad završi sa "sokerom", Kejn bi da se oproba u američkom fudbalu

Ako igrate u Premijer ligi i na Svjetskom prvenstvu, a nakon toga u NFL-u, da li biste bili smatrani za jednog od najvećih sportista svih vremena? - pitao je kapiten Engleske
1021 pregleda 0 komentar(a)
Nije dovoljan samo "soker": Hari Kejn, Foto: Reuters
Nije dovoljan samo "soker": Hari Kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2019. 21:45h

Hari Kejn ne krije strast prema američkom fudbalu - u februaru je prisustvovao meču "Super boula", a svoje pse je nazvao po kvoterbekovima Tomu Brejdiju i Raselu Vilsonu.

U intervjuu za "ESPN", kapiten Engleske je izjavio da ima istinsku želju da zaigra kao "kiker".

Naglasio je da taj njegov potez nije inspirisan novcem, već isključivo uspjehom na više polja u različitim disciplinama.

- To je nešto što bih za 10 ili 12 godina definitivno želio da probam. Ako igrate u Premijer ligi i na Svjetskom prvenstvu, a nakon toga u NFL-u, da li biste bili smatrani za jednog od najvećih sportista svih vremena? - pitao je napadač Totenhema.

Kejn je istakao da je motivacija proistekla iz gledanja velikana tog sporta, Brejdija, kojeg je uvrstio među svoje idole, a takođe je i svjedočio podizanju šestog trofeja "Super boul"-a od strane Amerikanca, kada je sa svojim Nju Ingland Patriotsima savladao Los Anđeles Remse.

Sa Brejdijem se i upoznao nakon meča u Atlanti, a naglasio je da su obojica sportista imali slične početke.

- Počeo sam da ga gledam na "Jutjubu". Nije mnogo ljudi smatralo da će postati tako dobar, ili čak nastupati u NFL-u, a on ih je sve demantovao i postao najbolji ikada. Imali smo slične karijere u godinama mladosti, iako nismo bili najbolje atlete dok smo bili djeca. To je bila velika inspiracija u to doba, mogao sam da kažem da je sve moguće. Ukoliko posjedujete samopouzdanje i glad za uspjehom, možete da uspijete. - poručio je Kejn.

Totenhem je pristao da na svom novom stadionu, koji broji 62 hiljade mjesta, organizuje dva NFL meča u sezoni 2019.

Bonus video: