Kada su Inter, Juve i Milan posljednji put izgubili u istom kolu?

Ove sezone, nakon šest kola, Inter dijeli prvo mjesto sa Fiorentinom, imaju skor od pet trijumfa i jednog poraza, Milan je trenutno na 10. poziciji sa šest bodova manje, a Juve čak 15. sa -10 u odnosu na dvojac na čelu
1 komentar(a)
Žofri Kondogbija, Foto: Beta/AP
Žofri Kondogbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.09.2015. 15:53h

Inter je sinoć deklasiran od Fiorentine, Milan je poražen od Đenove, Juventus je izgubio u Napulju i produbio krizu...

Nijedan od ta tri rezultata u 6. kolu Serije A ne može da se vodi kao senzacionalan (izuzev načina na koji je "viola" slavila u Milanu sa 4:1), ali je dao povod italijanskim novinarima da pročešljaju istoriju i traže statistiku.

I naišli su na zanimljiv podatak - Inter, Milan i Juve su u istom kolu Serije A poraženi prvi put nakon 21 godinu!

Dogodilo se to u oktobru 1994. kada su "crno-plavi" na "Đuzepe Meaci" izgubili rezultatom 2:1 (gosti su vodili sa 2:0, a strijelac za Inter bio je Darko Pančev, jedan od najvećih promašaja u istoriji kluba), bolja od Juvea bila je Fođa (2:0), dok je mjeru "rosonerima", za koje je nastupao naš Dejan Savićević, tada uzela Padova (2:0).

"Staroj dami" to nije smetalo da tada osvoji Skudeto, uradila je to sa 10 bodova više od Lacija i Parme. Milan je sezonu završio na četvrtom mjestu, a Inter je bilo šestoplasirani.

Tri najveća italijanska kluba su od 1991. kada je Sampdorija predvođena Vujadinom Boškovim na klupi, te majstorima Robertom Manćinijem i Đanlukom Vijalijem, osvojila Skudeto, podijelili ukupno 21 titulu (Juve devet, Milan sedam, Inter pet), a po jedna je u međuvremenu otišla u ruke Lacija (2000) i Rome (2001).

Ove sezone, nakon šest kola, Inter dijeli prvo mjesto sa Fiorentinom, imaju skor od pet trijumfa i jednog poraza, Milan je trenutno na 10. poziciji sa šest bodova manje, a Juve čak 15. sa -10 u odnosu na dvojac na čelu.

Bonus video: