Kadeti na premijeri sa Dancima

"Ova selekcija je uglavnom sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva, jer od pozvanih igrača samo Nilović igra u inostranstvu", rekao je selektor Ljutica.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.09.2012. 21:13h

Kadetska reprezentacija Crne Gore sjutra protiv Danske (16 časova) počinje takmičenje na kvalifikacionom turniru u Češkoj. Izabranici Borisa Ljutice sanjaju plasman u elitnu rundu, a upravo od sjutrašnjeg ishoda umnogome će zavisiti da li su "sokoli" spremni da naprave takav rezultat.

Naša selekcija će u četvrtak odmjeriti snage sa domaćinom turnira Češkom, dok će u posljednjem kolu igrati sa Rusijom (30. septembra).

"Prvi meč će mnogo toga odlučiti. Pozitivan rezultat iz meča sa Danskom podigao bi nam samopouzdanje, dok bi eventualan negativan ishod značio da u posljednje dvije utakmice ne bismo imali prava na kiks. Ova selekcija je uglavnom sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva, jer od pozvanih igrača samo Nilović igra u inostranstvu. Imali smo jake provjere sa Slovačkom, Rumunijom, Makedonijom i Srbijom protiv kojih smo pokazali da imamo veoma kvalitetnu generaciju", rekao je selektor Ljutica.

Naš selektor smatra da je Rusija favorit za prvo mjesto u grupi, dok će se ostale tri selekcije boriti za drugo mjesto koje, takođe, donosi plasman u elitnu rundu kvalifikacija...

"Rusi imaju odličan tim sa jakim individualcima. Češka je domaćin, što na ovakvim turnirima ima veliku težinu, a veliki kvalitet ima i Danska koja je pri tom i fizički dominantnija od Češke. No, bez obzira na kvalitet protivnika, mislim da je realno da se naša selekcija bori za drugo mjesto", zaključio je Ljutica.

Na spisku je 18 fudbalera.

Golmani: Vuk Stijepović (Zeta), Aleksa Maraš (Budućnost).

Odbrana: Dragan Grivić (Grbalj), Andrija Vukčević, Marko Banović, Bojan Popović (Budućnost), Đorđije Vukčević (Zeta), Nikola Nilović (Jang bojs).

Sredina: Stefan Morović (Igalo), Vladimir Šebek, Kenan Hodžić (Jedinstvo), Jovan Vujović (Sutjeska), Anđelo Rudović (Mogren), Stefan Milošević (Budućnost), Dejan Kotorac (Bokelj).

Napad: Filip Kukuličić, Vuk Damjanović (Zeta), Boris Cmiljanić (Budućnost).

Bonus video: