Kajević oduševio u ciriškom derbiju

"Nadam se da će ova utakmica biti moja ulaznica za najbolji tim", rekao je Kajević
91 pregleda 13 komentar(a)
Asmir Kajević, Foto: Www.fcz.ch
Asmir Kajević, Foto: Www.fcz.ch
Ažurirano: 20.10.2014. 17:18h

Crnogorski vezista Asmir Kajević odigrao je juče prvu zvaničnu utakmicu za Cirih još od aprila, kada je slomio kost u stopalu.

I kakav je to bio povratak - na terenu je proveo svih 90 minuta u gradskom derbiju protiv Grashopersa u gostima, po izvještajima švajcarskih medija bio je jedan od najboljih u velikoj pobjedi od 3:1.

Nakon 12 kola Cirih je prvi na tabeli u Švajcarskoj sa bodom više od Bazela, a Kajević je spreman da ekipi Ursa Majera da kvalitet više u nastavku šampionata.

"Dugo nisam igrao i imao sam čudan osjećaj pred utakmicu, osjećao sam se nekako napeto. Sve je, međutim, nestalo kada je utakmica počela. Gubili smo, ali nas samopouzdanje nije napuštalo i preokrenuli smo na 3:1. Uželio sam se fudbala i odigrao sam bez greške", priča Kajević.

Čestitao mu je i trener Majer...

"Ni on nije vjerovao da ću se vratiti na takav način, jer sam dugo pauzirao. Nadam se da će ova utakmica biti moja ulaznica za najbolji tim. Ne u prvih 11, jer Cirih možda i nema najboljih 11 - trener svaku utakmicu rotira tim, a ja želim da budem dio te grupe koja konkuriše za najbolji sastav".

A mnogo je utakmica pred Cirihom i Kajevićem ove sezone - osim mečeva u prvenstvu i Kupu, u kojem "plavo-bijeli" brane pehar osvojen prošle sezone, čekaju ih i utakmice u Ligi Evrope. Već za tri dana protivnik je Viljareal...

"Probaćemo da prođemo u nokaut fazu, iako će biti teško, slijede dva meča sa jakim Viljarealom. Nesrećno smo izgubili od Apolona na Kipru, potom smo osvojili bod protiv Borusije Menhengladbah kod kuće", kaža Kajević.

Prioritet za Cirih ipak je domaće prvenstvo...

"Prošle sezone smo osvojili Kup, sada je cilj dupla kruna. Bazel je favorit, ali ako nas zaobiđu povrede vjerujem da možemo da budemo šampioni. U dosadašnjem dijelu sezone smo opravdali ambicije, igramo odličan fudbal i zasluženo smo na prvom mjestu", zaključuje nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore.

Bonus video: