Kaka i Mesi zadržali tenziju uoči dva "el klasika"

Barselona i Real sastaju se u utorak u revanšu polufinala Kupa, u subotu ih čeka duel u Primeri
0 komentar(a)
Kaka, Foto: Beta/AP
Kaka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.02.2013. 23:18h

Preokreti Barselone i Reala nakon minusa na poluvremenu, kao dobra najava za dva predstojeća “el klasika” (utorak, subota).

Katalonci su gubili od Sevilje, a onda su Vilja (glavom) i Mesi (nogom) već do 15. minuta nastavka preokrenuli na 2:1.

Buskets, Alba i Pedro ostali su na klupi, dok je Ćavi morao da pripomogne u nastavku. Osim nove pobjede Barselone pamtiće se da je Mesi zatresao mrežu rivala u Španiji u 15. utakmici zaredom, ukupno 38 puta u Primeri ove sezone.

I Real se vratio iz nokdauna, ali dosta teže, jer je Deportivo na “Riazoru” vodio sve do 72. minuta. Madriđani su istrčali u šarenom sastavu, bez Ronalda, Ozila, Kedire i još nekoliko fudbalera, što je domaćin iskoristio da povede golom Rikija u 34. minutu. Isti igrač mogao je u finišu prvog poluvremena da postigne drugi gol, ali je Dijego Lopez odbranio.

Portugalski trener je početkom nastavka izvršio trostruku izmjenu, ušli su Ronaldo, Ozil i Kedira, pa su se stvari u Galiciji promijenile za tren. Real je počeo da dominira, stvara šanse i postiže golove.

Kaka, koji je ostao na terenu, podsjetio je na stare dane sjajnim šutem iz daljine u 72. minutu za izjednačenje 1:1. Kristijano Ronaldo promašio je potom dvije velike šanse prije nego što je elegantno dodao Iguinu za totalni preokret dva minuta prije kraja. Akciju je započeo Kaka...

Pobjedu Reala na kraju je pokvario Di Marija, koji je u razmaku od deset sekundi dobio dva žuta kartona. Izvjesno je da će propustiti “el klasiko” u prvenstvu koji nema prevelikog takmičarskog značaja, jer Barselona i dalje ima 16 bodova više.

Bila je to, inače, 1000. noć Žozea Murinja na klupi Reala i 158. utakmica u svim takmičenjima.

Valensija je na gostovanju Saragosi izvukla samo bod, ali i to je dovoljno jer je gubila 2:0, dok je Majorka ostala prikovana za dno nakon poraza od Hetafea.

Rezultati:

Barselona - Sevilja 2:1

Vilja 52, Mesi 60 - Botija 42

Deportivo - Real Madrid 1:2

Riki 34 - Kaka 72, Iguain 88

Majorka - Hetafe 1:3

Dos Santos 24 - Kastro 71, Kolunga 82, 86

Saragosa - Valensija 2:2

Apono 5, Poštiga 32. - Žonas 36, 69

Nedjelja:

Rajo Valjekano - Valjadolid

Selta - Granada

Atletiko Madrid - Espanjol

Betis - Malaga

Ponedjeljak:

Levante - Osasuna

Petak:

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 1:3

Bonus video: