Kakav preokret Čelzija, u četvrtfinalu i Real

Veliku pobjedu Čelziju u produžetku donio je Branislav Ivanović, koji je golom u 104. minutu postavio konačan rezultat od 4:1
62 pregleda 0 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
Čelzi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.03.2012. 23:15h

Fudbaleri Čelzija pobijedili su večeras Napoli poslije produžetaka sa 4:1, i tako se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

U regularnom dijelu utakmice Čelzi je pobijedio sa 3:1, a pošto je isti rezultat bio u Napulju u prvom meču, na Stamford Bridžu su se igrali su se produžeci.

Čelzi je poveo golom Didijea Drogbe, koji je glavom pogodio mrežu Morgana De Santisa poslije odličnog centaršuta Ramiresa.

Napoli je u prvom dijelu meča imao šanse preko Edisona Kavanija i Mareka Hamšika, ali nije uspio da postigne gol.

Već na startu drugog poluvremena Džon Teri je donio londonskom timu dva gola prednosti što je u tom trenutku bilo dovoljno za prolaz. Ipak, dobru igru Napolitanaca krunisao je Švajcarac Gohkan Inler koji je volej udarcem sa ivice kaznenog prostora smanjio na 2:1, što je odgovaralo gostima.

Prednost Čelziju od dva gola vratio je Frenk Lampard iz penala, pa je meč otišao u produžetak.

U dodatnih 30 minuta, veliku pobjedu Čelziju donio je Branislav Ivanović koji je golom u 104. minutu postavio konačan rezultat.

"Ovo je noć puna zadovoljstva, jer smo zakopali duboko u sebe i uspjeli. Dugo nisam vidio Čelzi da igra na ovako visokom nivou", kazao je Drogba.

Real bez pardona

Istim rezultatom kao i Čelzi, slavio je Real - u Madridu je poražen CSKA sa 4:1

Poslije 1:1 u Moskvi, Madriđani su došli do ubjedljive pobede na svom "Santjago Bernabeuu" golovima Iguaina, Kristijana Ronalda (dva) i Karima Benzeme, dok je jedini gol za CSKA postigao Zoran Tošić.

Prednost Realu donio je Iguain na asistenciju Kake u 26. minutu meča. Već početkom drugog dijela vođstvo je duplirao Ronaldo, da bi u 70. minutu pobjedu osigurao Benzema.

Do kraja, Tošić je smanjio, ali je u nadoknadi vremena svojim drugim golom Ronaldo donio ubjedljivu pobjedu Realu.

Žrijeb u petak

Prije Čelzija I Reala u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja plasirali su se Milan, APOEL, Marsej, Benfika, Bajern Minhen, Barselona i Real Madrid.

Parovi četvrtfinala biće poznati poslije žrijeba 16. marta.

Rezultati:

Čelzi - Napoli 4:1 (1:0) poslije produžetaka, prvi meč 1:3

Drogba 28, Teri 47, Lampard (penal) 75 - Inler 55.

Real Madrid - CSKA Moskva 4:1 (1:0), prvi meč 1:1

Iguain 26, Ronaldo 55, Benzema 70, Benzema 90+4 - Tošić 76.

Bonus video: