Kako je Budućnost "progutala" još jednog trenera

"Uvjeren sam da smo dovođenjem Govedarice ovoga puta stavili tačku na taj negativan trend koji nas je, nažalost, već neko vrijeme pratio", kazao je prije nešto manje od dva mjeseca, u intevjuu “Vijestima”, predsjednik Borda direktora kluba Žarko Burić.
64 pregleda 4 komentar(a)
Zoran Govedarica, Foto: Savo Prelević
Zoran Govedarica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2018. 20:15h

Još jednog trenera “progutala” je Budućnost, 22. u samostalnoj Crnoj Gori, četvrtog za nešto više od 12 mjeseci otkada je došla nova uprava.

Zoran Govedarica zadržao se samo šest kola, nije dočekao ni duge rukave - u pitanju je novi negativni rekord aktuelnih čelnika kluba, koji su nedavno najavili da će pokušati da prekinu praksu prečeste promjene trenera.

"Uvjeren sam da smo dovođenjem Govedarice ovoga puta stavili tačku na taj negativan trend koji nas je, nažalost, već neko vrijeme pratio", kazao je prije nešto manje od dva mjeseca, u intevjuu “Vijestima”, predsjednik Borda direktora kluba Žarko Burić.

Govedarica je otišao, kako je naveo, “iz privatnih razloga”, na vanredno zakazanoj konferenciji za novinare, juče u 11 sati.

Pitanje je, međutim, da li je baš zbog toga “odjurio” iz Podgorice, jer se već neko vrijeme moglo čuti da mu se sprema otkaz, ukoliko se ne poboljšaju igra i rezultati. Ili su baš to ti “privatni razlozi” - bolje otići džentlmenski, nego sačekati “nogu”.

Nakon šest odigranih kola, Budućnost je druga na tabeli, sa tri boda manje od prvoplasiranog OFK Titograda, a ostvarila je tri pobjede i dva remija, dok je jednom doživjela poraz.

"Poslije utakmice sa Petrovcem otišao sam kući, u Novi Sad, nakon nekoliko mjeseci. U međuvremenu su se izdeševale neke stvari i po povratku u Podgoricu saopštio sam rukovodstvu kluba da nisam u mogućnosti da nastavim posao u Budućnosti iz porodičnih razloga. Ovo je za mene jako teška odluka. Prvi put u karijeri odlazim na ovaj način", rekao je Govedarica.

Izvršni direktor Budućnosti Velbor Bošković kazao je da su u klubu iznenađeni odlukom Govedarice.

"Iznenađeni smo, sve se desilo brzo. Želim da se zahvalim šefu stručnog štaba na izuzetnoj saradnji na prethodnom periodu. Želja je bila da sarađujemo dugo i uspješno, tako da nam je žao što je njegova odluka takva. Međutim, moramo profesionalno da obavljamo posao i moramo da ispoštujemo odluku lične prirode", kazao je Bošković.

Do imenovanja novog trenera, Budućnost će voditi dosadašnji pomoćnik, Radisav Dragićević, koji je već jednom bio na kormilu, 2013. godine, kada je sa Podgoričanima osvojio Kup.

Upitan da li postoji još neki razlog, koji nije privatne prirode, a zbog kojeg odlazi iz Budućnosti, Govedarica se nasmijao, pa odgovorio:

"Ne, odlazim iz porodičnih razloga. Žao mi je, mislim da smo imali dobrih partija i perioda igre. U timu ima nekoliko novih fudbalera, treba vremena da se sve posloži. Falila nam je realizacija, stvorili smo dosta prilika i mnogo toga promašili. Zbog toga nismo pobijedili Lovćen i Petrovac kući, ali Budućnost je tu, na tri boda od lidera. Siguran sam da ova ekipa može do titule, pa i duple krune". kazao je Govedarica, i poručio na kraju:

"Veliku zahvalnost dugujem igračima sa kojima sam imao korektnu saradnju, radili su profesionalno, nemam šta da im zamjerim. Zahvalnost i navijačima, posebno za aplauz kada smo odigrali 0:0 protiv Lovćena. Hvala i Upravi na ukazanom povjerenju. Za mene je ovo bilo lijepo iskustvo, čast je bila voditi Budućnost.

Bonus video: