Kako je Peđa Mijatović shvatio veličinu Reala i predsjednika Sanca

"On nije bio predsjednik, on je bio prijatelj", kazao je Mijatović, koji nije krio tugu neposredno nakon Sancove smrti
1802 pregleda 1 komentar(a)
Pedja Mijatović
Pedja Mijatović

Sportska porodica Real Madrida žali zbog smrti Lorenca Sanca, nekadašnjeg predsjednika "kraljevskog kluba", koji je tokom petogodišnjeg mandata ispisao istoriju.

Bio je na čelu Reala kada je osvojena čuvena fudbalska "septima", poslije 32 godine - u Amsterdamu 1998.

Predrag Mijatović je bio heroj, strijelac jedinog gola, a njegova veza sa Sancom bila je veća od relacije igrač - predsjednik.

"On nije bio predsjednik, on je bio prijatelj", kazao je Mijatović, koji nije krio tugu neposredno nakon Sancove smrti.

U razgovoru za "As", Mijatović je podsjetio i detalja iz 1996. godine, nekoliko mjeseci nakon njegovog dolaska u Real, na kome je insistirao upravo Sanc.

"Nekoliko dana prije meča sa Barselonom, decembra 1996, moj sin Andrej je imao hitnu operaciju zbog bolesti, koja ga je na kraju oduzela od mene. Možete da zamislite u kakvom sam stanju bio. On mi je stavio bukvalno cijeli klub na raspolaganje, pomogao mi da zbrinem porodicu, uradio sve što je mogao... Kada je pomagao, Lorenco je pomjerao planine ako treba. Rekao mi je da će poštovati svaku moju odluku u vezi sa utakmicom. Odlučio sam da igram, dao sam gol, pobijedili smo 2:0... U tim momenima sam shvatio njegovu veličinu, veličinu kluba i mojih saigrača", rekao je Mijatović.

Mijatović je u Real došao iz Valensije u ljeto 1996. godine za tadašnjih milijardu i 426 miliona pezeta.

To je u to vrijeme bio najveći transfer u istoriji Reala.

Bonus video: