Kako Napolitanci dočekuju "izdajnike" - toalet papiri sa Iguainovim likom

Na ulicama grada se danima prodaju iste majice koje su se mogle kupiti kada je transfer u Juventus završen, a na kojima je Iguainov lik, uz natpise - izdajnik i plaćenik. Novi artikal u prodaji je toalet papir sa Iguainom u dresu Juventusa
99 pregleda 1 komentar(a)
Gonsalo Iguain i Mauricio Sari, Foto: Corrieredellosport.it
Gonsalo Iguain i Mauricio Sari, Foto: Corrieredellosport.it
Ažurirano: 31.03.2017. 16:17h

Juventus će u nedjelju gostovati u Napulju, u derbiju Serije A.

Bolje rečeno, Gonzalo Iguain se prvi put vraća u grad koji mu je dao srce i ljubav, pred navijače, kojima je bio božanstvo, a koje je "izdao" ljetos kada je za 90 miliona eura otišao u Juventus.

Niko nikada nije tako razočarao vatrene Napolitance, pa se italijanska sportska javnost sada pita - kakav se doček sprema Pipiti.

"Ne znam kakav će biti prijem. Navijači Napolija su, inače, veoma velikodušni, ali osjećaju da su iznevjereni. On je bio obasut ljubavlju, niko nikad nije postigao toliko golova za Napoli. Vjerujem da će naši navijači to, ipak, na neki način znati da cijene", kazao je trener Napolija Mauricio Sari.

Teško, međutim, da će poštovanje prema Iguainu za sve što je uradio u tri sjajne sezone (71 gol na 104 utakmice Serije A) prevladati u odnosu na bijes koji "tifozi" sa juga Italije osjećaju zbog odlaska u, za njih, najomraženiji klub sa bogatog sjevera.

Na ulicama grada se, tako, danima prodaju iste majice koje su se mogle kupiti kada je transfer u Juventus završen, a na kojima je Iguainov lik, uz natpise - izdajnik i plaćenik.

Novi artikal u prodaji je toalet papir sa Iguainom u dresu Juventusa.

U centru grada mogu se vidjeti korpe za smeće obložene najlonom, na kojima je, naravno, slika napolitanskog izdajnika.

Podsjeća se i kako je njegov odlazak najavio list iz Napula "Il Matino".

"On je izabrao novac, a ne našu ljubav", bio je naslov na dan kada je Argentinac potpisao za Juve.

"Napolitanci su osjetili miris izdaje", rekao je tada predsjednik Aurelio de Laurentis.

Napolitanci spremaju "osvetu" za nedjelju...

Juventus i Napoli igrali su već dva puta ove sezone, ali u Torinu.

Iguain je u prvenstvenom meču postigao gol za pobjedu 2:1, dok je 1. marta u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije, Juve slavio 3:1, ali uz brojne polemike zbog nedosuđenog penala za Napoli, a dva kontroverzno dosuđena jedanaesterca za domaćina.

Bonus video: