Kako smo srušili Real: Vukčević o velikoj partiji

Odradio sam odlične pripreme ljetos, najbolje od kada se bavim fudbalom - ističe Nikola Vukčević, asistent u pobjedi Levantea nad Real Madridom za vikend
6923 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Vukčević je asistirao za pobjedu protiv Reala, Foto: Twitter
Nikola Vukčević je asistirao za pobjedu protiv Reala, Foto: Twitter

Još od septembra 2011. godine Levante je čekao na domaću pobjedu nad Real Madridom. Vjerovatno je došla u momentu kada je to malo ko očekivao - „kralj” je pao u subotu u Valensiji, a veliku ulogu u trijumfu imao je crnogorski reprezentativac Nikola Vukčević.

Điđo je sve češće u prvom timu Levantea, nema dileme da mu ide mnogo bolje u drugoj sezoni u La Ligi nego u debitantskoj nakon što je upoznao ambijent na pravi način...

- Nismo očekivali ovu pobjedu, ali smo bili spremni da je zaslužimo ako se ukaže šansa. U prvom poluvremenu je ostalo 0:0 više srećom nego našom zaslugom, ali smo u nastavku iskoristili prostor koji je ostavio Real, jer je jurio tri boda. Ne znam da li smo baš zaslužili da pobijedimo, ali nismo zaslužili ni da izgubimo - prisjeća se Vukčević.

Bivši kapiten Budućnosti je bio asistent kod jedinog gola, koji je postigao Hose Morales desetak minuta prije kraja kada je probio Tiba Kurtou.

- Srećan sam zbog partije, srećan zbog asistencije, još srećniji što je taj pogodak značio tri boda. Drago mi je i što je Morales konačno pogodio, prekinuo je niz bez gola od pola godine - kaže Vukčević.

Sedamdeset i devet minuta protiv Barse, pa 90 u duelu sa Leganesom, onda 80 protiv Viljareala, na kraju cijeli meč u duelu sa „merengesima” - sve to govori da je Vukčević važan šraf u sistemu trener Paka Lopesa.

- Počeo sam dobro sezonu, igrao konstantno, a onda se sve promijenilo, dobijao sam šansu po nekoliko minuta... Nisam bio zadovoljan takvim stanjem, ali sam se borio da zaslužim opet priliku. I dobio sam je, vjerujem da je koristim. Odradio sam odlične pripreme ljetos, najbolje od kada se bavim fudbalom, osjećam se dobro i to se vidi na terenu - ističe 28-godišnji vezista.

Levante je 10. na tabeli, u mirnoj je zoni, jer je 10 bodova udaljen od zone ispadanja.

- Imamo kvalitet da budemo prvoligaši. Bolji smo od svih ekipa iz donjeg dijela tabele i želimo da što prije i to riješimo, da finiš sezone dočekamo mirno. Jači smo nego prošle sezone, a ako se ukaže prilika i da se uključimo u borbu za Evropu, da probamo da je iskoristimo. Imali smo sada ciklus od četiri teške utakmice, osvojili smo šest bodova i zadovoljni smo - rekao je Vukčević, čiji tim u subotu gostuje Eibaru.

Za vikend se igra i „el klasiko” - drugoplasirani Real dočekuje lidera Barsu koja ima dva boda više.

- I jedan i drugi tim osciliraju od početka sezone. Poznato je da Barsa uvijek igra dobro u Madridu, ali dajem joj prednost u ovom derbiju samo zbog najboljeg igrača svijeta - Lionela Mesija. Barselonu su bitno poremetile povrede Luisa Suaresa i Usmana Dembelea, Real je u posljednjih nekoliko mečeva igrao promjenjivo, a u posjednja dva kola je i dozvolio najvećem rivalu da mu preuzme prvo mjesto.

Treći favorit, Atletiko Madrid, ove sezone nije kandidat za titulu, kasni 12 bodova za liderom.

- Svi smo očekivali više od Atletika nakon što je odradio možda i najbolji prelazni rok u klupskoj istoriji. Iz vremena kada sam igrao u Bragi dobro znam Feliksa, Felipea, Ereru, tu je i Tripije... Atletiko ima odličan tim, ali ovo nije njegova sezona u prvenstvu. Vidjelo se protiv Liverpula koliko su jaki, vjerujem da im od tog revanša na „Enfildu” zavisi i dalji tok sezone. U prvenstvu će svakako biti u top 4 - zaključio je Vukčević.

Infobox (Boks): Hadžibegić gledao duel sa Realom: Odavno nismo bili kompletniji

Iza crnogorskih igrača u inostranstvu je fantastična sedmica - Adam Marušić je dao gol za Lacio, Marko Vešović takođe u dresu Legije, Stefan Savić je komandant odbrane Atletika, Nikola Vukčević je standardan u Levanteu, Stevan Jovetić hvata pravi ritam sa Monakom...

- Konačno smo i to dočekali - sada je stanje mnogo bolje, samo neka potraje. Odavno nismo bili kompletni, u prošlom ciklusu smo 70 odsto utakmica odigrali bez pola tima... Naredno okupljanje čekamo s mnogo optimizma, samo da nas ubuduće posluži zdravlje. Kad smo u najjačem sastavu, nikom nije lako protiv nas u Podgorici - kaže Vukčević.

Krajem marta su rivali našoj selekciji u prijateljskim mečevima Letonija i Luksemburg.

- Bitno je da počnemo ciklus pobjedama, kao što je bilo bitno i da savladamo Bjelorusiju u posljednjem meču u 2019. godini. Rivali nisu atraktivni, ali trijumfi utiču na raspoloženje unutar i oko tima - ističe crnogorski vezista.

Duel Levante - Real je uživo gledao selektor Faruk Hadžibegić.

- Pričali smo, drago mu je što igram standardno. Da li je bio zadovoljan mojom partijom? Naravno da jeste - nasmijao se Vukčević.

Bonus video: