Kakva drama: Budućnost u nadoknadi sačuvala prvo mjesto!

Sekunde su Podgoričane razdvajale od drugog mjesta, puta u Pljevlja i epiteta drugog favorita za titulu.
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2012. 16:49h

Golom rezerviste Darka Nikača u drugom minutu sudijske Budućnost je savladala Mladost u gradskom derbiju i u foto-finišu drugog kruga sačuvala prvo mjesta na tabeli uoči treće, posljednje faze.

Bio je gol koji je vrijedio mnogo više od obične pobjede, a shodno tome je i proslavljen. Igrači Budućnosti su sa svojim navijačima, koji su uveliko bili na terenu, pjesmom "ovjerili" bod prednosti i novi meč sa Rudarom u Podgorici u pretposljednjem kolu, te povoljni raspored u trećem krugu. A sekunde su Podgoričane razdvajale od drugog mjesta, puta u Pljevlja i epiteta drugog favorita za titulu.

Tako je golom u drugom minutu sudijske nadoknade okončan neočekivano dramatičan meč na Starom aerodromu, koji je osim uzbuđenjima na terenu, obilovao i tenzijama. Dok su igrači Budućnosti slavili pobjednonosni gol, kraj klupe gostujućeg tima napadač Mladosti Luka Rotković je bujicom uvreda "pozdravljao" svog bivšeg sportskog direktora Nebojšu Jovovića, a 40-ak metara dalje oštru verbalnu prepirku imao je Mitar Peković sa fudbalerima domaćih, Eberom i Martinovićem.

Strasti su bile toliko uzavrele da trener gostiju Miodrag Radulović nije ni stigao da iz džepa izvadi Bergerovu tablicu, a na konferenciju je poslao svog pomoćnika Radislava Dragićevića.

"Teško je ostati miran poslije ovakve utakmice i reći bilo šta osim da nam ovi bodovi nevjerovatno puno znače. Ova utakmica je dokaz da će sve ekipe tražiti svoje bodove do kraja i da nas čeka mnogo težak put do titule", prokomentarisao je Dragićević.

Nakon rastrzanog meča u kojem su oba tima potrošila po tri čista zicera da dođu u vođstvo, Budućnost je stigla do pobjede desetak minuta pošto su svi njeni napadi sveli na duge lopte i golu stihiju.

Na taj način pao je i odlučujući gol, nakon što su gostujući napadači bukvalno ugurali loptu u mrežu. Agović je ispucao sa svoje polovine, Mugoša glavom skinuo loptu ispred ispružene pesnice golmana Marčelje, ona je u visokom luku letjela sve do gol linije, gdje je dočekao Darko Nikač, a oko njega još makar pet fudbalera i jednog i drugog tima. Gostujući igrači "upecali" su se sa loptom u mreži, a potom se našli u zagrljaju navijača i kompletne klube sa rezervnim igračima.

"Pokazali smo veliku disciplinu i angažovanje tokom cijelog meča. Nažalost, momci su previše emotivno doživjeli neke situacije na kraju", prokomentarisao je pomoćni trener Mladosti Vladan Tomić.

Gol i pobjeda tako su u drugi plan bacili loše izdanje fudbalera Budućnosti, koji su samo u jednom momentu drugog poluvremena neupućenom posmatraču stavili do znanja da su prvi na tabeli, te da su oni gazde na terenu.

Jer, sve zicere koje je imala Budućnost (Radonjić, Nikola Vukčević, Adrović), neutralisali su promašali Mladosti, u prvom poluvremenu Merdovića, a u nastavku Rotkovića, koji je dva puta izlazio sam na golmana Agovića.

"Treba biti realan, teško je uživati u ljepoti kada ste pod imperativom pobjede i kada morate da dobijate. Biće još ovakvih utakmica", kazao je Dragičević.

Bonus video: