Kao svemirski brod: Zvanično završen najmoderniji stadion u Americi

MLS tim Atlanta junajted je oborio 21-godišnji rekord ove sezone, kada su uspjeli prodati 70.425 ulaznica prilikom njihove utakmice sa Orlando sitijem
97 pregleda 3 komentar(a)
Stadion Atlanta, Foto: Screenshot (Youtube)
Stadion Atlanta, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 28.07.2018. 14:50h

Stadion Mercedes-Benz bitće dom Atlanta Falkonsa iz NFL i Atlanta junajteda iz MLS lige, a izgradnja ovog velelepnog zdanja futurističkog izgleda koštala je čak 1,2 milijarde dolara.

Unikatni pokretni krov, kojem je potrebno samo osam minuta da se otvori i ponovo zatvori, biće zvanično predstavljen navijačima ovog vikenda.

Stadion izgleda kao svemirski brod koji je sletio u centar grada, a zvanično otvaranje održalo se u avgustu prošle godine.

Međutim, usljed određenih problema njegova upotreba je bila odložena do sjutra, kada će Falkonsi na otvorenom treningu ugostiti očekivanih 50.000 fanova, piše Klix.ba.

Kapacitet najmodernijeg stadiona posjeduje opciju smanjivanja sa 83.000 na 42.000 gledalaca za manje događaje zahvaljujući pokretnim tribinama.

MLS tim Atlanta junajted je oborio 21-godišnji rekord ove sezone, kada su uspjeli prodati 70.425 ulaznica prilikom njihove utakmice sa Orlando sitijem.

Bonus video: