Kapelo o Konteu: Onakve stvari nikad ne bih rekao javno; Macola: Ima valjda i njegove krivice

"Baš me briga za januar ili februar. Morali smo ovu sezonu da isplaniramo mnogo, mnogo bolje", poručio je trener Intera nakon poraza od Borusije
3326 pregleda 0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2019. 17:30h

Trener Intera Antonio Konte je nakon sinoćnjeg poraza od Borusije Dortmund u Ligi šampiona (3:2, nakon 0:2) imao šta da kaže o upravi kluba koja mu je ljetos dala višegodišnji ugovor vrijedan 11 miliona eura po sezoni.

Italijanski stručnjak je pričao o tome kako je klub ljetos napravio neke pogrešne korake, ali i istakao da nema kompletan tim da bi mogao da bude konkurentan na dva fronta - u Seriji A i Ligi šampiona.

"Ima previše alibi priča i ne želim da stvaram nove. Nadam se samo da će i ova utakmica razjasniti situaciju onima koji treba da razumiju. Momci idu 100 na sat i mogu samo da im zahvalim na svemu što rade. Više od ovoga oni ne mogu. Nervira me sve ovo i nadam se da ovaj poraz nervira i moje igrače. Smučilo mi se više da iznova i iznova ponavljam iste stvari. Nadam se da će direktor doći i reći to umjesto mene”, nastavio je Konte.

"Baš me briga za januar ili februar. Morali smo ovu sezonu da isplaniramo mnogo, mnogo bolje. Dokazali smo da možemo da namučimo svakoga kad smo u formi, ali ovi igrači igraju non-stop. Nije do kluba, moramo svi da radimo zajedno, velike su greške napravljene”, istakao je Konte.

Italijanska javnost je podijeljena u analizi Konteovih riječi.

Pojedini mediji ističu da je sinoć "prešao liniju", a legendarni Fabio Kapelo i Sandro Macola su iznenađeni:

"Okakve stvari nikada ne bih rekao javno. Za njih postoje sastanci", rekao je Kapelo.

Macola se nadovezao:

"Bio sam iznenađen Konteovim riječima. Kada vodite 2:0 i izgubite 3:2, valjda ima i vaše krivice...", poručio je bivši napadač Intera.

U odbranu Kontea stao je Roberto Boninsenja, koji je u karijerio nosio dres i Intera i Juventusa:

"Slažem se s Konteom. Interov tim nije kompletan, a kada je tako onda ne možete da jurite velike stvari. Navešću samo primjer Lukakua: ako se on povrijedi, ko može da ga zamijeni? Istovremeno, Juve ima četiri napadača. Konte je u pravu".

Bonus video: