Kapelo objasnio dominaciju Juventusa i najavio veću borbu od naredne sezone

"Juve dominira, jer ostali klubovi lutaju, nemaju kontinuitet. Moj Milan je do titule morao da pobijedi velike ekipe kao što su Parma, Fiorentina, Lacio, Inter i Juventus. Kakvi su to bili derbiji... Posljednjih godina, Juventus nema pravi takmičarski izazov, sve se svodi na bljesak neke ekipe, koji traje jako kratko", rekao je Kapelo
65 pregleda 0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Foto: Savo Prelević
Fabio Kapelo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2018. 18:51h

Dominacija Juventusa italijanskim fudbalom traje sedam godina, posljednje četiri sezone torinski klub osvajao je duplu krunu.

Fabio Kapelo zna zbog čega je tako.

"Juve dominira, jer ostali klubovi lutaju, nemaju kontinuitet. Moj Milan je do titule morao da pobijedi velike ekipe kao što su Parma, Fiorentina, Lacio, Inter i Juventus. Kakvi su to bili derbiji... Posljednjih godina, Juventus nema pravi takmičarski izazov, sve se svodi na bljesak neke ekipe, koji traje jako kratko", rekao je Kapelo.

Jedan od najboljih trenera svih vremena smatra da bi od naredne godine moglo da bude drugačije.

"Milan ima dobru osnovu, potrebna su mu samo dva igrača, ali da budu svjetske klase. Inter je ozbiljniji nego prethodnih godina, a Napoli sa Sarijem ima kontinuitet. Tu su Roma, koja bi mogla da uradi dobar posao u prelaznom roku. Bilo bi dobro za italijanski fudbal da se stvori krug timova koji žele i imaju kvalitet za titulu", kazao je on.

Kapelo je govorio i o Đanluiđiju Bufionu.

"On je veliki čovjek, iskren u svakom momentu. Pošteno i hrabro je rekao da ima dobre ponude i da zbog toga možda i ne završi karijeru. Kod njega nema tajni, šta misli to i kaže", rekao je Kapelo.

Bonus video: