Kapelo se oprašta sjutra u Budimpešti?

2 komentar(a)
KAPELO_3, Foto: BETA/AP
KAPELO_3, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 17.11.2014. 21:24h

Izgleda da je Fabio Kapelo popustio pod pritiskom koji mu je nametnut u Rusiji još od završetka Mundijala u Brazilu.

O lošim odnosima Italijana sa čelnicima Fudbalskog saveza se piše odavno, Kapelo nije primio platu još od juna i sada je po svemu sudeći riješio da prekine mučenje - kako piše "Sport ekspres" podnijeće ostavku na mjesto selektora "zbornaje".

Ovaj sajt navodi da je Kapelo već obavijestio Fudbalski savez o ostavci i da će mu sjutrašnji prijateljski meč protiv Mađarske u Budimpešti u stvari biti i posljednji na klupi Rusa.

Demant je, međutim, brzo stigao.

"Nisam upoznat s tim da je ovo moja posljednja utakmica", odgovorio je sinoć Kapelo na pitanje da li ide s klupe Rusije.

Kapelo i FS Rusije igraju gluvih telefona već mjesecima i samo je pitanje kada će doći do rastanka. Pitanje je i koja strana će bolje proći finansijski, a Kapelu se već duguje četiri miliona eura, jer ima mjesečnu platu od 800 hiljada eura...

Kapelo je početkom godine potpisao novi ugovor s Rusijom do Mundijala 2018, ali niko nema dilemu da Kapelo neće dočekati ni kraj 2014. u Moskvi...

"Problem su napravili oni ljudi koji su požurili da potpišu novi ugovor, i to na čak četiri godine. Rezultat i igre ne mogu da zadovolje nikog i moramo da donesemo veoma važnu odluku", rekao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

Ove Mutkove riječi jasno govore koliko je loša situacija u reprezentaciji postala problem Kremlja, a više puta je do Kapela stigla zvanična informacija da Savez više nema novca da ga plaća.

Uz to, Kapelo nema ni podršku javnosti, mediji ga prozivaju da ima "kraljevski" ugovor, a da su mu rezultati mizerni.

Kako sada stvari stoje, potrebno je da se dogodi čudo pa da Kapelo dočeka mart 2015. kao selektor Rusije i da je vodi u Podgorici u narednom meču kvalifikacija za Euro.

Bonus video: