Kapitenu Atletika i asu Junajteda prijete dvije godine zatvora?

Tužilaštvo tvrdi da ima posredne dokaze da su igrači i čelnici Levantea dobili 965 hiljada eura, kako bi dozvolili Saragosu da pobijedi i da tako izbori opstanak
0 komentar(a)
Gabi, Foto: Marca.com
Gabi, Foto: Marca.com
Ažurirano: 14.02.2018. 10:59h

Špansko tužilaštvo ponovo je pokrenulo istragu i zatražilo da se akteri velikog fudbalskog skandala, koji se dogodio prije skoro sedam godina, osude na dvije godine zatvora.

U pitanju je slučaj namještanja utakmice Levante - Saragosa, u sezoni 2010/11, koja je završena pobjedom gostiju 2:1.

Tužilaštvo tvrdi da ima posredne dokaze da su igrači i čelnici Levantea dobili 965 hiljada eura, kako bi dozvolili Saragosu da pobijedi i da tako izbori opstanak.

Među igračima koji su pod istragom i koji bi mogli da imaju problema sa zakonom su Gabi, sadašnji kapiten Atletika, Ander Erera iz Mančester junajteda i Visente Ibora, igrač Lestera.

Gabi i Erera su igrali za Saragosu, a Ibora za Levante.

Tužilaštvo navodi da je sporna suma predata čelnicima Levantea, da ne postoji trag o uplati, ali da je sumjivo to što je naredne godine klub iz Valensije uplatio znatno manje novca na poreze za plate igrača, pa se sumnja da su njihove zarade smanjene upravo za iznos koji je podijeljen dobijanjem "prljavog" novca iz Saragose.

Očekuje se da će tužilaštvo narednih dana objelodaniti optužnicu, navode španski mediji.

Bonus video: