Karadžić: Jedina rana je rezultat A reprezentacije

61 pregleda 0 komentar(a)
Tomislav Karadžić, Foto: Beta/AP
Tomislav Karadžić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.05.2016. 13:21h

Dosadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da ima jednu ranu iz svog mandata - rezultat A reprezentacije, ali da srpskom fudbalu ostavlja dobro organizovan i finansijski stabilan Savez.

"Savez u posljednjih osam godina nikada nije bio blokiran i uvijek je servisirao svoje obaveze. FSS je veoma odgovorna organizacija i uvijek se tako ponašala", rekao je Karadžić u Staroj Pazovi.

Karadžić je danas predao dužnost novom predsjedniku FSS Slaviši Kokezi, koji je jednoglasno izabran. Karadžić je osam godina predvodio Savez, a danas je izabran za počasnog predsjednika. Takođe, Skupština FSS je predložila predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da odlikuje Karadžića ordenom Nemanje drugog reda. " Novom predsjedniku želim mnogo uspjeha. Trebaće mu mnogo snage, vještine, znanja i mudrosti kako bi se izborio sa svim izazovima koje čekaju srpski fudbal. Ja mu svojim iskustvom stojim na punom raspolaganju, spreman da kao uvijek učinim sve i pomognem u ostvarenju svih planova koji će naš fudbal učiniti boljim", rekao je Karadžić.

On je rekao da je ponosan što je u vreme njegovog mandata FSS podario Srbiji jedan od najmodernih sportskih centara u ovom djelu Evrope i "što smo uz ogroman napor uspjeli da poboljšamo infrastrukturu u mnogim gradovima širom Srbije".

Karadžić je naveo da je na planu rezultata sa mlađim slekcijama ostvaren najveći uspjeh u istoriji srpskog fudbala.

"Postali smo prvaci svijeta u uzrastu do 20 godina, prvaci Evrope sa omladinskom reprezentacijom i na rang listi UEFA uspeli da budemo među pet najboljih saveza kada je u pitanju rad sa mlađim kategorijama", dodao je on.

Karadžić je rekao i da ima samo jednu ranu, a to je rezultat A reprezentacije.

"Tome su kumovali događaji na terenu, ali i mnogi van njega", rekao je Karadžić.

Crvena zvezda nije podržala izbor Karadžića za počasnog predsejdnika i kada se prešlo na tu tačku dnevnog reda generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je napustio salu.

Bonus video: