Karadžić: Najviše mi je žao zbog navijača

"Nismo uspjeli da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Sve ono što smo dobro radili u Tiraspolju izostalo je u revanšu", istakao vezista Nikšićana
68 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.07.2013. 08:10h

Muk kraj Bistrice dan nakon meča sa Šerifom. Poraz kao poraz i nije toliko razočaravajući koliko pet golova u mreži Janjuševića, koji su prouzrokovali teško buđenje iz evropskog sna.

A imala je namjeru Sutjeska da na krilima sjajnog rezultata iz Tiraspolja pokuša da eliminiše favorizovanog protivnika - čvrstom igrom u odbrani i strpljenjem u ofanzivi.

No, Kadu je već nakon 14 minuta igre razbio svu koncepciju Nikšićana i vratio ih u realnost.

Šerif se “raspištoljio” u nastavku, po notama Brazilaca Rikardinja i Fernanda, pa crnogorski šampion nije mogao da izbjegne težak poraz.

Ne može se izabranicima Dragana-Gage Radojičića, uprkos ubjedljivom porazu, zamjeriti ništa - nisu oni krivi što su se kao nacionalni šampioni obreli na evrosceni gdje ih, kao i druge crnogorske predstavnike, dočekuju puno bogatiji, organizovani i bolji rivali...

"Nismo uspjeli da ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Sve ono što smo dobro radili u Tiraspolju izostalo je u revanšu. Smatram da je rezultat previsok. Mislim da nije presudio kvalitet Šerifa, koliko internacionalno iskustvo pojedinaca. Moram da kažem da smo dobro počeli meč. Međutim, nijesmo imali strpljenje i mirnoću, zbog čega smo brzo gubili loptu kada je bila u našem posjedu. Sa druge strane, protivnik je odlično iskoristio naše loše trenutke, postigao gol, koji mu je u potpunosti olakšao posao. Pokušavali smo do odlaska na odmor da zatresemo mrežu Šerifa, ali nismo imali sreću da nakon nekoliko dobrih udaraca uzdrmamo protivnika", rekao je Darko Karadžić, vezista Sutjeske.

Domaće pristalice pred sam početak meča koreografijom za pamćenje uljepšale su fudbalsko popodne u Nikšiću, bez obrzira što su nešto kasnije brazilski „moldavci“ plesali na najboljem terenu u Crnoj Gori.

"Žao mi je zbog publike što nismo ostvarili bolji rezultat. Atmosfera na tribinama bila je sjajna, rekao bih spektakularna", rekao je Karadžić i osvrnuo se na ono što slijedi.

"Dobili smo tri slobodna dana da sve zaboravimo. Vrlo brzo dolazi start domaćeg šampionata. Naša obaveza je da ponovimo rezultat iz prošle sezone. Istina, neće biti lako, ali spremni smo da dokažemo ko je najbolji u domaćim okvirima", zaključio je Karadžić.

Japanac Masato četvrto pojačanje

Japanski internacionalac Fukui Masato novi je član Sutjeske.

On je ujedno četvrto pojačanje Nikšićana u ljetnjem prelaznom roku.

Prethodno su u ekipu stigli Igor Nedeljković, Nenad Đurović i Srđan Radonjić.

"Ne volim da hvalim pojedince. Vidjećete o kakvom se igraču radi. Biće pravo pojačanje", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske.

Masato, kao i svi drugi Japanci, stiže u Crnu Goru preko Peđe Stevovića, a juče ga je kraj Bistrice predstavio sportski direktor Sutjeske Jovan Gardašević.

Japanac će pojačati konkurenciju u samom špicu napada. A kako nezvanično saznajemo, do kraja prelaznog roka nikšićki prvoligaš pokušaće da angažuje još dva fudbalera...

Bonus video: