Karadžić: Savićević je naša legenda i bio je jasan

7 komentar(a)
Tomislav Karadžić, Foto: Beta/AP
Tomislav Karadžić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.05.2016. 18:56h

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić reagovao je na informacije albanskih medija o navodnoj podršci predsjednika FS Crne Gore Dejana Savićevića prijemu kosovskog saveza u UEFA.

"Poslije burnih dešavanja na Kongresu UEFA i nekih dezinformacija koje su kasnije preplavile medije, osjećam obavezu da istaknem sljedeće. Dejan Savićević, predsjednik FS Crne Gore i jedna od najvećih legendi srpsko-crnogorskog fudbala, bio je jedini, uz predstavnika švajcarskog saveza, koji je diskutovao i stavio pod veliki znak pitanja predlog UEFA da se glasa za promjenu Statuta UEFA koji bi i pravno otvorio vrata FSS samoporoglašene države Kosovo u članstvo UEFA", rekao je Karadžić.

Prema njegovim riječima, Savićević se principijelno zalagao za poštovanje odredbi Statuta, koje su kasnije grubo prekršene.

"Uostalom, citiram njegove riječi izgovorene sa kongresnom govornicom: "Šta će nam onda Statut ako ga ne poštujemo", poručio je Karadžić.

Kosovski savez primljen je danas u UEFA, uprkos tome što prethodno nije prošao predlog o promjeni statuta, člana 5, tačka 1, da članica može da bude samo država priznata od strane Ujedinjenih nacija.

Bonus video: