Katar: Birajte ljeto ili zimu za 22. Mundijal

Katar samo čeka preporuke radne grupe Fife i spreman je da jednako uspješno organizuje Mundijal, bilo to ljeti ili zimi
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2014. 19:08h

Organizacioni odbor 22. Mundijala, koji bi trebalo da se održi u Kataru 2022. godine ubijeđen je da će ta zemlja zadržati pravo da organizuje najveći sportski događaj, uprkos korupcionaškoj aferi oko dobijanja privilegije - dobijanja domaćinstva za Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

"Mi ne brinemo oko ishoda pokrenute istrage, jer smo sve radili u skladu sa najvećim etičkim standardima. Sigurni smo da radimo najbolje što se može i da će se Mundijal održati u Kataru.Mi samo čekamo izvještaj Radne grupe Fife i naravno, njene preporuke. Nama je svejedno da li će se Mundijal održati ljeti ili ziomi, mi ćemo biti spremni", kazao je predstavnik Organizacionog odbora Katara 2022, Naser Al Hater.

Ranije je "Sandej tajms" objavio da je član izvršnog odbora Fife, Mohamed Bin Hamam, podmitio sa pet miliona dolara delegate koji su izglasali da Kataru bude povjeren Mundiajl 2022. godine.

" Što se tiče Bin Hamama, on ni u kakvom svojstvu nije bio zadužen po pitanjima dobijanja organizaje Mundijala Kataru", objasnio je Hater.

Bonus video: