Katastrofa zatvara stadione

Sigurno je da nećemo donijeti odluku samo na osnovu glasina. Sve ostavljamo otvoreno, konačnu odluku donijećemo u srijedu - kazao je Kozo Tašima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2011. 23:22h

Prijateljska fudbalska utakmica između Japana i Crne Gore, zakazana za 25. mart, najvjerovatnije se neće igrati. S obzirom na katastrofalni zemljotres i razarajući cunami, te prijetnje nuklearnom katastrofom, generalni sekretar japanske fudbalske asocijacije Kozo Tašima više nije optimista kao što je bio dan ranije.

- Informacija koju imamo danas je različita od one koju smo imali juče. Isto tako, informacija koju ćemo imati sjutra, možda će biti različita od današnje. Moramo uzeti u obzir sve fakore, kao što su putovanje do Šizuoke i nazad. Radićemo na tome da imamo tačnu i ispravnu informaciju. Sigurno je da nećemo donijeti odluku samo na osnovu glasina. Sve ostavljamo otvoreno, konačnu odluku donijećemo u srijedu - kazao je Kozo Tašima.

Japan je protiv Crne Gore trebalo da igra u Šizuoki, jugozapadno od Tokija, a sa Novim Zelandom 29. marta u Tokiju.

Da su šanse da se narednih dana igra fudbal u Japanu praktično ravne nuli, govori i podatak da su odloženi svi martovski mečevi Džej lige.

Čini se da su i u Fudbalskom savezu Crne Gore svjesni da od odlaska za Japan neće biti ništa. Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac kaže da su stupili u kontakt sa kolegama iz Japana, te da će se sve znati vjerovatno već danas.

- Čuli smo se sa generalnim sekretarom Kozo Tašimom, objasnio nam je da je situacija vrlo složena i da će sve da sagledaju prije nego što se donese konačna odluka - ističe Đurđevac.

Osim sa Japanom, Crna Gora je na turneji trebalo da igra i protiv Južne Koreje, 29. marta.

- Pitamo se ima li uopšte svrhe ići na toliki put zbog jedne utakmice. S druge strane, teško je zakazati prijateljsku utakmicu protiv bilo koga, jer su svi odavno našli rivale. Ali, odluku ćemo donijeti do večeras, prvo moramo da konsultujemo selektora Kranjčara - zaključuje Đurđevac.

Bonus video: