Kavani matirao Manćinija, gol Bećiraja u Madridu

Urugvajac lansirao Napoli na korak od osmine finala, dok je Fatos Bećiraj pogodio na najslavnijem stadionu na planeti...
51 pregleda 0 komentar(a)
Kavani, Foto: Reuters
Kavani, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2011. 22:54h

Napoli je pobijedio Mančester siti i doveo ga na prag eliminacije iz Lige šampiona, svi silni milioni koje je uložio Roberto Manćini u „građane” mogu da padnu u vodu već na startu elitnog takmičenja.

Napolitanci sada imaju bod više od engleskog predstavnika i drže sve u svojim rukama - u posljednjem kolu gostuju Viljarealu (ima svih pet poraza), dok Siti dočekuje Bajern koji vjerovatno i neće da bude puno zainteresovan, jer je obezbijedio prvo mjesto u grupi i plasman u osminu finala.

Roberto Manćini je samo mogao da posmatra kako ga ruši čovjek kojeg toliko cijeni da već tri sezone pokušava da ga angažuje.

U pitanju je Edinson Kavani, sjajni Urugvajac koji je sa dva gola opravdao sve one riječi koje je ljetos izgovorio Manćini kada je upitan kakav igrač mu treba u Sitiju.

"Kavani je fudbaler koji bi kod mene uvijek imao mjesta. Igra fenomenalno", rekao je tada Manćini.

A popularni El Matador je sa dva gola zapalio masu u ionako uzavreloj atmosferi u Napulju, pa „azuri” sada sanjaju osminu finala.

Potrebno je samo da savladaju Viljareal i da se ne osvrću...

"Mislim da nismo zaslužili da izgubimo ovaj meč, ali smo primili dva glupa gola. Znali smo kretanje Kavanija kod prvog pogotka, ali smo ga ipak ostavili samog. Poslije izjednačenja smo trebali da povedemo, ali smo opet otušli u minus. Da li ćemo se kvalifikovati? Nikad ne reci nikad", istakao je Manćini.

U istoj grupi, Bajern je bio bolji od Viljareala (3:1), a strijelci su bili Frank Riberi (dva puta) i nezaobilazni Mario Gomes.

Junajted strahuje do samog kraja

Mančester junajted nije pobijedio Benfiku kod kuće (2:2) i sada je u bezizlaznoj situaciji pred posljednje kolo - ne smije da izgubi od Bazela u Švajcarskoj da bi se domogao nokaut faze.

Ser Aleks Ferguson je bio ljut kao ris nakon utakmice.

"Greškama smo sami sebi zakomplikovali život. Ova grupa je mnogo složenija nego što je možda izgledalo na startu, moramo da odreagujemo", rekao je Škot.

Benfika je povela već u 3. minutu na „Old trafordu” (autogol Fila Džonsa), ali je sve izgledalo u redu za „đavole” kada su preokrenuli Dimitar Berbatov i Daren Flečer.

Ipak, „Old traford” je zaledio Pablo Aimar pogotkom u 61. minutu.

Bazel je pobijedio Ocelul u gostima (3:2), a meč je bio riješen već nakon 37 minuta kada je švajcarski tim poveo sa 3:0...

Bećiraj odgovorio na šesticu Reala

Fatos Bećiraj je bio dio spektakla u Madridu i potrudio se da Dinamova bruka ne bude potpuna - glavom je postigao gol za 6:1 (prvi za „modre” u Ligi šampiona) i tako spasao svoj tim najtežeg poraza u klupskoj istoriji.

Prije bljeska Bećiraja, Real je radio šta je želio - već nakon 20 minuta je vodio sa 4:0, u 66. je bilo 6:0...

Real i Žoze Murinjo su u ovom meču srušili rekord koji je držala Barselona - upisali su 12. uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima.

"Bila je ovo sjajna noć za sve nas. Uživamo na terenu", rekao je dvostruki strijelac za „merengese” Hose Kaljehon.

Inter je igrao neriješeno u Turskoj (1:1) i osvojio prvo mjesto u grupi, a za drugu poziciju u posljednjem kolu boriće se Trabzon, Lil i CSKA.

GRUPA A

Bajern - Viljareal 3:1 (Riberi 3, 69, Gomes 24 - De Guzman 50)

Napoli – Mančester s. 2:1 (Kavani 17, 49 - Baloteli 33)

GRUPA B

CSKA Moskva – Lil 0:2 (Berezucki (autogol) 49, Sou 64)

Trabzonspor - Inter 1:1 (Altintop 23 - Alvares 18)

GRUPA C

Lion – Ajaks 0:0

Real Madrid – Dinamo 6:2 (Benzema 2, 66, Kaljehon 7, 49, Iguain 9, Ozil 20 - Bećiraj 81, Tomečak 90)

GRUPA D

Mančester j. – Benfika 2:2 (Berbatov 30, Flečer 59 - Džons (autogol) 3, Aimar 61)

Ocelul - Bazel 2:3 (Jurgi 75, Antal 81 - F. Frej 10, A. Frej 14, Štreler 37).

Bonus video: