Kažić: Ponosan sam na momke; Mijatović: Zaslužili smo više

"Zadovoljan sam igrom u revanšu, ponosan sam na momke, od kojih su neki imali i vatreno krštenje u ovom sjajnom ambijentu", kazao je nakon meča trener Budućnosti Dragan Kažić.
235 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Partizan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.07.2017. 21:00h

Partizan ide u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Budućnosti ostaje da žali što nije makar slavila u revanšu - četiri velike prilike, tri u samom finišu, imali su izabranici Dragana Kažića.

Budućnost, međutim, nije razočarala, ispala je od kvalitetnijeg protivnika. Ako ništa drugo, "plavi" su barem popravili utisak u odnosu na prvi meč u Beogradu, koji su izgubili 2:0.

"Zadovoljan sam igrom u revanšu, ponosan sam na momke, od kojih su neki imali i vatreno krštenje u ovom sjajnom ambijentu", kazao je nakon meča trener Budućnosti Dragan Kažić.

Stadion pod Goricom odavno nije bio puniji - možda deset godina, od čuvenog meča sa Hajdukom iz Splita, Budućnost nije gledalo 10 hiljada ljudi.

"Momci su igrali čvrsto, muški, nisu respektovali protivnika, zapravo jesu u onoj mjeri koliko zaslužuje. Mislim da u veličanstvenom ambijentu nismo razočarali, protiv ozbiljnog rivala igrali smo barem 50:50, iako smo imali više šansi", kazao je Kažić.

Četiri zicera imali su fudbaleri Budućnost - da je barem jedna lopta ušla u gol, Partizanu bi bilo usko do kraja, bez obzira što su i Beograđani bili opasni.

Vlaisavljević je pogodio stativu u prvom poluvremenu, a velike prilike u nastavku imali su Mitrović, Nikač i Melunović.

"Ostaje nam da žalimo što nismo dali barem jedan gol, a zaslužili smo. Presudilo je drugo poluvrijeme utakmice u Beogradu", dodao je trener Budućnosti.

Golman Milan Mijatović još jednom je pokazao zašto je najveće, možda i jedino pojačanje Budućnosti.

"Zaslužili smo više. Igrali smo mnogo hrabrije nego u Beogradu, nametnuli svoj ritam, stvarali šanse. Da smo dali barem jedan gol, atmosfera bi se 'podigla', dobili bismo šansu da jurnemo na drugi gol", kazao je Mijatović.

Trener Partizana Miroslav Đukić imao je dosta zamjerki na račun igre svog tima, ali je ipak odahnuo na kraju.

"Najbolje od svega je što smo prošli u sljedeće kolo. Ima mnogo stvari koje mi se ne sviđaju, nismo bili Partizan kakav želim. Ali to ćemo popraviti, najvažnije je da smo prošli dalje. Sada ćemo morati da igramo mnogo bolje ako želimo da prođemo, Olimpijakos je velika ekipa, jak protivnik", rekao je Đukić.

Bonus video: