KIks Barse u Valensiji iskoristili madridski pratioci

Barsi samo bod na "Mestalji", izabranici Rafe Benitesa sve riješili do poluvremena, u kojem je Rea imao čak četiri gola prednosti. Atletiko pobjedom u Granadi prišao na dva boda "blaugrani"
0 komentar(a)
Bejl i CR7, Foto: Reuters
Bejl i CR7, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2015. 23:20h

"Mestalja" je tradicionalno neugodan teren za Barselonu. Uzalud i podatak da je Valensija, koja je zbog krize smijenila trenera, suprotstavila rezervni sastav najboljoj ekipi u ligi - Barselona nije mogla više od boda. A Valensija je zbog povreda ili crvenih kartona bila oslabljena neigranjem devetorice igrača startne postave!

A Valensija je tradicionalno hrabro odigrala i uz malo sreće zakinula je lidera, koji sada ima samo dva boda više od najbližeg pratioca, Atletika.

Madridski Real lako je na "Santjago Bernabeu" osvojio tri boda protiv malog gradskog rivala Hetafea. Sve su izabranici Rafe Benitesa riješili do poluvremena, u kojem je Real imao čak četiri gola prednosti.

U nastavku su "merengesi" spustili gas, pa je Hetafe mogao do počasnog gola.

Dva puta se u strijelce upisao Karim Benzema, a po jednom Garet Bejl i Kristijano Ronaldo, koji je u 14. kolu došao do desetog gola ove sezone. Real je sa nova tri boda došao na četiri boda zaostatka Barseloni.

A Atletiko je sigurnom igrom slavio u Granadi. Izabranici Dijega Simeonea su domaćina načeli golom glavom Dijega godina u 20. minutu, da bi sjajnu akciju Olivera Toresa najbolji strijlac "kolćonerosa", Antoan Grizman krunisao efektnim golom. Bio je to sedmi pogodak Francuza ove sezone u Primeri. Atletiko je sada na samo dva boda od lidera Barselone.

Rezultati:

Real Madrid - Hetafe 4:1 (Benzema 4, 16, Bejl 35, Kristijano Ronaldo 38 - Aleksis 70)

Granada - Atletiko 2:0 (Godin 20, Grizman 76)

Valensija - Barselona 1:1 (Mina 86 - Luis Suares 59)

Deportivo - Sevilja 1:1 (Peres 22 - Ibora 76)

Betis - Selta 1:1 (Molina 82 - Bongonda 25)

Bonus video: