Kiks Intera, Sampdorija slavila u gradskom derbiju

Milanski tim remizirao sa Kaljarijem, a Fiorentina deklasirala Atalantu i došla na treće mjesto na tabeli...
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2012. 22:06h

Inter se okliznuo kod kuće i tako propustio šansu da se približi Juventusu – milanskim tim je remizirao sa Kaljarijem (2:2), pa je razlika u odnosu na šampiona četiri boda, baš kolika je i bila prije ovog kola...

"Crno-plavi" su poveli već u 10. minutu preko Rodriga Palasija, sve je izgledalo kao da će to biti rutinski posao za tim Andree Stramaćonija, ali se probudio Kaljari – Sau je prvo u 43. izjednačio, a potom i majstorski u 66. najavio senzaciju u Milanu.

Bod Interu je donio bek gostiju Astori koji je osam minuta prije kraja matirao svog golmana.

Inter je imao dvije velike šanse (oba puta Ranokja) da upiše tri boda, a u 91. minutu je oštećen i za penal - Ranokja je u sudijskoj nadoknadi bio fauliran u kaznenom prostoru Kaljarija, domaćin je tražio penal, ali je sudija Đakomeli samo odmahnuo rukom.

Nakon utakmice gotovo svi italijanski mediji su krenuli u lov na arbitre, po ko zna koji put u sezoni.

"Đakomeli je do spornog penala bio jako dobar, a onda je zaboravio da se uhvati za pištaljku. I pogriješio je", napisala je "Gazeta delo sport".

"Medijaset" je konsultovao bivšeg sudiju Đanluku Paparestu.

"Sve se jasno vidjelo - Astori je udario Ranokju po lijevoj nozi. Faul je bio na liniji kaznenog prostora i to je penal. Takođe, i drugi gol Kaljarija je trebalo poništiti jer je Sau prvo smirio loptu rukom", rekao je Paparesta.

Morati: Već smo doživljavali ovakve situacije ranije

Nakon odluke sudije Stramaćoni je isključen zbog protesta, dok je vlasnik Masimo Morati histerisao na tribinama.

"Inter je već doživljavao ovakve situacije godinama unazad", napisao je bijesni Morati na Tviteru prije nego što je zabranio ekipi da daje izjave.

Morati, međutim, tu nije stao.

"I, naravno, postoje neki TV komentatori koji će sada reći da bi bilo prestrogo da je dosuđen penal. Ali, ako ovo nije bio penal... Na kraju, šta se dešava u tri meča zaredom, protiv Juventusa, Atalante i Kaljarija. Čini mi da se Inter nije imao fer suđenje", istakao je Morati.

Fiorentina gazi i bez Jovetića

Dok su Interov meč ispratile polemike, Fiorentina polako postaje hit na Apeninima.

"Viola" je deklasirala Atalantu (4:1) i došla na treće mjesto Serije A sa bodom manje od Intera, a pet od lidera Juventusa.

Bez Stevana Jovetića, koji nije prošao posljednji test pred utakmicu, domaćina su do tri boda vodili Gonsalo Rodriges, Alberto Akvilani (dvostruki strijelac) i Luka Toni.

Sastavu iz renesansnog grada je, doduše, posao bio olakšan, jer je igrao s igračem više od 45. minuta kada je isključen Luka Ćigarini. Crnogorski reprezentativac Stefan Savić je opet bio starter u timu Vinćenca Montele.

"Dali smo sedam golova u dva meča bez Jovetića? To je tačno, ali ja bih ipak da ga imam svakog trenutka u timu", kazao je Montela nakon 5. pobjede zaredom.

Sampdorija je pobijedila u gradskom derbiju (3:1), prekinula seriju od sedam poraza i gurnula Đenovu u ambis - "grifoni" nisu osvojili makar bod ni u šestom uzastopnom susretu.

Andrea Poli i Ćezare Bovo (autogol) donijeli su Sampu dva gola prednosti, Ćiro Imobile je smanjio, a tačku na duel na "Luiđi Ferarisu" stavio je 19-godišnji Argentinac Mauro Ikardi.

Peskara je nakon poraza u Sijeni (osmog u sezoni) ostala bez trenera, jer je Đovani Stropa podnio ostavku.

Rezultati

Bolonja - Palermo 3:0 (Đilardino 23, Gabjadini 44 (penal), Dijamanti (penal) 48)

Katanija - Kjevo 2:1 (Almiron 51, 85 - Andreoli 90+3)

Fiorentina - Atalanta 4:1 (Rodriges 5, Akvilani 42, 45, Toni 49 - Bonaventura 32)

Inter - Kaljari 2:2 (Palasio 10, Astori 82 (autogol) - Sau 43, 66)

Sijena - Peskara 1:0 (Valijani 32)

Udineze - Parma 2:2 (Di Natale 9, Perejra 50 - Markioni 46, Paladino 89)

Sampdorija – Đenova 3:1 (Poli 16, Bovo (autogol) 36, Ikardi 88 - Imobile 73)

Juče

Napoli - Milan 2:2

Juventus - Lazio 0:0

Sjutra

Roma - Torino

Galerija

Bonus video: