Kiks Napolija za minus osam u odnosu na Juve , remi Lacija i Milana

Lacio do boda protiv "rosonera" došao golom Koree u 94. minutu, bez pobjednika u derbiju Đenove
52 pregleda 0 komentar(a)
Napoli - Kjevo, Foto: Reuters
Napoli - Kjevo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2018. 21:23h

Napoliju je bod protiv Kjeva bio dovoljan da se vrati na drugo mjesto ispred Intera, ali je kiks u duelu sa "letećim magarcima" označio i novi korak unazad u jurnjavi za Juventusom.

Nakon remija bez golova u Napulju tim Karla Anćelotija ima osam bodova manje od lidera, koji je ove sezone u 13 kola ispustio samo dva boda (ima 12 pobjeda i neriješen ishod protiv Đenove).

Napoli je dva puta pogađao stativu (Lorenco Insinje i Kalidu Kulibali), a nekoliko fenomenalnih odbrana imao je i iskusni golman Stefano Sorentino.

Kjevo je, s druge strane, upisao četvrti remi u sezoni, ali je i dalje na samo jednom bodu, nakon što je sezonu počeo s minus tri.

Lacio nije pobijedio ni u jednom od pet derbija ove sezone, ali je makar osvojio bod protiv Milana.

U Rimu je bilo 1:1, a remi domaćinu donio je Hoakin Korea u 94. minutu, pa je Lacio ostao na četvrtom mjestu sa bodom više od "rosonera".

Milan je poveo u 78. minutu pogotkom Frenka Kesija, ali je Korea spriječio novi poraz svoje ekipe, koji je ove sezone gubio od Napolija, Juventusa, Rome i Intera...

Za "nebesko-plave" je 90 minuta odigrao crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Seriju od četiri pobjede je prekinula Atalanta, iako je vodila 2:0 u prvom poluvremenu na gostovanju Empoliju.

Preokret domaćinu i trijumf od 3:2 donijeli su La Gumina, Masijelo (autogol) i Silvestre.

Parma je bila bolja od Sasuola (2:1), dok je bez golova završen meč Bolonja - Fiorentina.

Dan u Seriji A zatvorio je derbi u Đenovi. Đenova i Sampdorija su remizirale sa 1:1, a slađi bod je pripao Sampi. Ona je povela u 6. minutu golom glavom Fabija Kvaljarele, a sve ostalo je bilo u znaku rivala. Poljak Kšištof Pjatek je izborio a onda i realizovao penal u 17. minutu. Bio je to nejgov 10. gol u Seriji A. Do kraja je čudesno branio Emil Audero, koji je najzaslužniji što se Sampdorija domogla boda. Mladi reprezentativac Italije pokazao je da je pred njim velika budućnost.

Sampdorija sa 16 bodova je sotala na bod iznad Đenove.

Bonus video: