Kingsli Koman novo ime na spisku francuske reprezentacije

0 komentar(a)
Kingsli Koman, Foto: Reuters
Kingsli Koman, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2015. 16:56h

U julu 2014. tada još maloljetnom Kingsliju Komanu istekao je ugovor sa Pari Sen Žermenom, koji nije bio voljan da nastavi saradnju sa najmlađim debitantom u svojoj istoriji.

Juventus je brzo reagovao i ugrabio mladog francuskog reprezentativca, obavezavši ga dogovorom na pet godina.

Međutim, u prvoj sezoni u „staroj dami“ Koman se nije naigrao, odigravši 14 mečeva, od čega samo pet kao starter.

Ono što je promaklo Loranu Blanu i Masimu Alegriju nije i Pepu Gvardioli – na insistiranje trenera Bajerna, uprava njemačkog šampiona 30. avgusta dovela je devetnaestogodišnjeg napadača na dvogodišnju pozajmicu vrijednu 7 miliona eura.

„On je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi“ – rekao je za njega Gvardiola, koji mu je odmah dao šansu da se dokaže.

Dva mjeseca kasnije, poslije odličnih igara i dva gola u crvenom dresu, Koman je zaslužio poziv Didijea Dešampa, selektora francuske reprezentacije.

„Kingsli je igrač sa ogromnim potencijalom“ – kazao je selektor „trikolora“ objavljujući spisak fudbalera na koje računa za prijateljske utakmice sa Njemačkom u Parizu 13. novembra, i Engleskom na Vembliju četiri dana kasnije.

„Velika je konkurencija u Bajernu, ali se izborio za mjesto u timu. On je raznovrstan igrač koji može da pokriva dosta pozicija.“

Kingsli je sa 16 godina, 8 mjeseci i 4 dana debitovao za PSŽ u francuskom šampionatu. Za Bajern je ove sezone odigrao 10 mečeva.

Bonus video: