Klop dogovorio sa Realom za osam miliona eura godišnje?

Vijest, međutim, treba uzeti sa rezervom, jer o njoj danas nijedno jedino slovo nije napisala "Marka", inače dobro obaviješteni medij kada su u pitanju sva dešavanja u Realu
4 komentar(a)
Klop, Foto: Beta/AP
Klop, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.05.2015. 17:15h

Senzacionalna vijest stiže iz Njemačke, vezana je za Real Madrid i Jirgena Klopa.

Kako javlja "Radio Dojčland", trener Borusije iz Dortmunda je dogovorio saradnju sa "merengesima" i u junu će naslijediti Karla Anćelotija na klupi 10-strukog prvaka Evrope.

Vijest, međutim, treba uzeti sa rezervom, jer o njoj danas nijedno jedino slovo nije napisala "Marka", inače dobro obaviješteni medij kada su u pitanju sva dešavanja u Realu.

Ako ništa drugo, makar postoji kontakt između Klopa i Reala, a "Radio Dojčland" je dao interesantne detalje koji govore da harizmatični trener nije daleko od Madrida i da ima prilično "čvrstu" priču.

Tako je objavljeno da je Klop dogovorio da s Realom potpiše ugovor do 2018. po kojem će godišnje dobijati osam miliona eura. Takođe, navodi se da će saradnja biti ozvaničena odmah nakon finala Kupa Njemačke između Borusije i Volfsburga (to će mu biti posljednji meč na klupi "milionera") koje je na programu 30. maja u Berlinu.

Real je navodno kontaktirao Klopa još prošlog aprila i već tada ga pikirao kao najrealniju opciju za budućeg trenera, a pregovori su nastavljeni tek nakon što je madridski velikan eliminisan od Juventusa u Ligi šampiona prije šest dana.

Klop je samo jedan od nekoliko kandidata koji su se prethodnih dana pominjali za mjesto trenera Reala (uz Rafaela Benitesa, Žorža Žezusa, Žulena Lopetegija, Antonija Kontea...), a juče je objavljena vijest da je boravio u Istanbulu na pregovorima sa Fenerbahčeom. A ako je poziv Reala zaista stigao, Klop je, kao i svaki trener na planeti, teško mogao da ga odbije.

Anćeloti, s druge strane, na kraju sezone sigurna napušta „Santjago Bernabeu” nakon veoma loše sezone sa "kraljevskim klubom".

Italijani pišu da ga želi Milan, a Englezi da je potpisao predugovor sa Mančester sitijem.

Bonus video: