Klop: Ja sam odgovoran, ali četiri ključne odluke sudija bile su protiv nas

"Nije problem primiti gol u 20. sekundi nastavka, ali šta je sa preostala 44 minuta? Izgubili smo vjeru u naš stil, formacija nam se raspala, izgubili smo sve".
3 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2016. 22:15h

Liverpul je na nevjerovatan način izubio od Sevilje i propustio priliku da osvoji prvi evropski trofej od 2005. godine, te da obezbijedi plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Redsi" su letjeli terenom u prvom poluvremenu, vodili sa 1:0, i kada se činilo da imaju trasiran put ka peharu, dogodio se kolaps u nastavku.

Sevilja je izjednačila već u 18. sekundi nastavka, a onda u razmontirala slavni engleski klub - slavila je 3:1 i treći put zaredom osvojila Ligu Evrope.

"Četiri ključne sudijske odluke bile su protiv nas. U finalu, koje je tako izjednačeno, potrebno vam je malo sreće, a mi je nismo imali. Da smo na poluvremenu vodili 2:0, bilo bi drugačije", komentarisao je trener Liverpula Jirgen Klop nakon utakmice.

Čak tri puta u prvom poluvremenu igrači Sevilje su igrali rukom u svom šesnaestercu, što je sudija Jonas Erikson propustio da sankcioniše. Švedski arbitar je, takođe, preinačio odluku svog pomoćnika - ispostaviće se, ispravno - koji je signalizao ofsajd kod trećeg gola Sevilje.

"Frustrirani smo, ali sjutra, ili u sedmicama koje slijede, ovaj poraz možemo da prihvatimo kao dobru pouku. Nećemo igrati Evropu naredne sezone. OK, neće biti fudbala srijedom i četvrtkom, a to možemo da doživimo i kao dodatno vrijeme za trening. Vratićemo se jači iz ovoga", kazao je njemački trener.

"Momci su u prvom poluvremenu bili fantastični, ali je potreban kontinuitet. Nismo ga imali u drugom poluvremenu, nestali smo sa terena, prestali smo da vjerujemo u naš stil, naša formacija se raspala. Nije problem primiti gol u 20. sekundi nastavka, ali šta je sa preostala 44 minuta? Izgubili smo vjeru, izgubili smo sve".

Njemac je preuzeo odgovornost za poraz:

"Izgubili smo nadu u nastavku, ali ja sam kriv. Ne zamjeram igračima. Ipak, naučićemo puno iz ovog poraza. Bićemo drugačiji tim naredne sezone. Jednog dana, navijači će govoriti o Bazelu kao o utakmici koja je pomogla Liverpulu, ubijeđen sam to".

Klop je doživio peti uzastopni poraz u finalima, drugi na klupi Liverpula, pošto je izgubio od Mančester sitija na penale u finalu Liga kupa.

"Ne mislim da sam najnesrećniji čovjek na svijetu. Ne mislim da Bog ima plan da me svaki put pošalje u finale, a onda me nokautira. Radiću naporno da uskoro opet budem u nekom finalu i konačno pobijedim", zaključio je Klop.

Bonus video: