Klop nije zabrinut zbog svog lošeg skora u finalima

78 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2016. 22:10h

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da uoči utakmice sa Seviljom u finalu Lige Evropa nije zabrinut zbog svog lošeg rekorda u finalima takmičenja.

Fudbaleri Liverpula u srijedu od 20.45 u Bazelu igraju u finalu Lige Evropa protiv Sevilje, dvostrukog uzastopnog osvajača tog takmičenja.

Klop će pokušati da osvoji svoj prvi trofej od 2012. godine i Kupa Njemačke, kada je Borusija Dortmund pobedila Bajern iz Minhena sa 5:2.

Njemački trener od tada nema uspjeha u finalima takmičenja, pošto je 2013. i 2015. sa Borusijom poražen u utakmici za trofej Kupa, 2013. u finalu Lige šampiona, a ove godine je na Vembliju poslije penala izgubio od Mančester sitija u finalu Liga kupa.

"Nema frustracije. Pre finala mislim samo na igru, sve što možete da uradite je da pobijedite ili izgubite. Sve ekipe koje sam predvodio u finalima su igrale zaista dobro i utakmice su bile tijesne, pa nisam frustriran svojim rekordom u finalima. Naravno, mogao sam da osvojim više trofeja, ali tako je kako je. Nisam bio srećan poslije finala koje sam gubio, ali sada o tome ne razmišljam. Imam srebrne medalje, a to je bolje nego da ih nemam. Što više vremena prodje bez trofeja, više se trudiš", rekao je Klop, prenijeli su britanski mediji.

On je dodao da poslije plasmana u finale Lige Evropa uvećano njegovo povjerenje u igrače.

"Došao sam u Liverpul pošto sam bio uvjeren u kvalitet igrača. Na početku sam bio jedini, ali sada još nekoliko ljudi to zna. Osećam se veoma dobro jer su zaslužili finale. Nisam siguran šta će se sjutra dogoditi, ali i samo iskustvo (u finalu) je važno", dodao je 48-godišnji nemački trener.

On je naveo da se pripreme ekipe neće promijeniti ni pred tako važnu utakmicu.

"Radićemo normalno. Očigledno je da je to specijalna prilika, u poslednje dvije-tri nedjelje svi nas pitaju o utakmici, kartama... Odmor mora da bude uobičajen, inače je dosadašnja priprema za druge utakmice bila pogrešna. Bili smo pod pritiskom i protiv Viljareala i Dortmunda, ali ovi momci su uvijek savršeno obavljali posao, pa zašto da menjamo? Možda će igrači pomisliti da nisu spremni ako nešto promenim, ali ja sam siguran da su spremni", rekao je Klop.

"Takva je situacija. Osjećamo se dobro. Drago mi je što mogu da budem dio svega ovoga, sa ovim timom. Kada sam došao u klub bilo je sumnji oko igrača i srećan sam što su mogli da pokažu koliko su jaki. Sutra je velika šansa da napravimo veliki korak", dodao je Klop.

Osvajač Lige Evropa će se plasirati u grupnu fazu Lige šampiona za sledeću sezonu. Liverpul je osmi u Premijer ligi i nije obezbedio učešće u evropskim takmičenjima sledeće sezone, a Sevilja sedma u španskoj Primeri i na osnovu tog plasmana igraće u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Ako Sevilja osvoji Kup kralja protiv Barselone, obezbijediće plasman u grupnu fazu Lige Evropa.

Nijedan klub do sada nije osvojio neki evropski trofej tri puta uzastopno, a Sevilja će to pokušati.

Sevilja je do sada četiri puta osvojila Ligu Evropa, nekadašnji Kup Uefa, a Liverpul tri puta.

Obje ekipe su nedavno igrale u Bazelu. Liverpul je u grupnoj fazi Lige šampiona u oktobru 2014. godine izgubio od Bazela sa 0:1, a Sevilja je ovog marta u osmini finala Lige Evropa odigrala bez golova sa tim klubom, a u revanšu je pobijedila sa 3:0.

Bonus video: