Klop: Ova će utakmica ući u klupski muzej

"Ova pobjeda će ući u istorijske knjige ovog kluba. Kad god uđem u klupski muzej, kad gledam film koji se stalno vrti, zamišljam mene kao dio istorije kluba", rekao je Jirgen Klop
3 komentar(a)
Klop, Foto: Beta/AP
Klop, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2013. 17:08h

Mladost, energija i talenat igrača Borusije, bili su jači od Realovih zvijezda i Murinjovih taktičkih analiza i priprema. Predvođeni Robertom Levandovskim, koji je sinoć stao uz rame Falkau i Van Persiju, kao najbolja klasična devetka na svijetu, milioneri su isprašili goste iz Madrida. Trebalo bi da se dogodi čudo da Real na Bernabeuu nadoknadi tri gola zaostatka...

"Ova pobjeda će ući u istorijske knjige ovog kluba. Kad god uđem u klupski muzej, kad gledam film koji se stalno vrti, zamišljam mene kao dio istorije kluba. Zamišljam moje igrače i vjerujem da će brzo doći taj dan kada će Levandovski biti na tom ekranu. Odigrali smo nevjerovatnu utakmicu, ali sve što smo uradili u ovoh 90 minuta moramo da potvrdimo u Madridu", rekao je Jirgen Klop, trener Borusije Dortmund.

Realu je ostalo samo da se nada da će “milioneri” narednog utorka imati slab dan, jer i u revanšu sve zavisi od igrača Borusije... Toliko su opasni, uigrani, brzi i agresivni da je teško vjerovati da će krhka odbrana Murinjovog tima moći da se sačuva 90 minuta.

"Svašta može da se dogodi u revanšu. Naravno, ako biste nakon utakmice pitali moje igrače mogu li da nadoknade minus - vjerovatno bi rekli ne. Ali, kako se bude približavala utakmica, svi će vjerovati da mogu. Od mene će dobiti jasnu poruku da možemo da napravimo preokret. Svi moraju da pokušaju da u Madridu naprave nemoguće", kazao je Žoze Murinjo, trener Reala.

Iako su dva njemačka tima ukupnim rezultatom 8:1 bila bolja od španskih velikana Barselone i Reala, Murinjo smatra da se ne može govoriti o dominaciji Bundes lige...

"Njemački fudbal je uvijek bio fudbal top klasa. Sada je stvorena generacija koja mnogo obećava. Ali, španski fudbal je nešto posebno. Mislim da su Real i Barselona dva najveća kluba na svijetu i da se na osnovu trenutka ne mogu dovoditi zaključci. Ono što je realno u ovom trenutku – Borusija je bila mnogo bolja od nas.

Murinjov san da postane prvi trener koji je osvojio titulu prvaka Evrope sa tri kluba i da Realu donese desetu evropsku kruniu polako se ruši. Njegova misija u Realu bez Lige šampiona neće biti ispunjena.

Bonus video: