Klop s tribina napada idola

Arsenal i Borusija Dortmund će se sastati u jednom od derbija 3. kola, a Klop će zbog isključenja u prvom kolu u Napulju morati da se suprotstavi Vengeru sa tribina „Emirejtsa”
1 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 13:46h

Jirgen Klop je odavno otkrio tajnu da je trenerski posao učio kopirajući rad Arsena Vengera. Neki će reći da ga je možda i nadmašio, neki da mu nije ni blizu, ali šta je prava istina možda bude jasnije večeras.

Arsenal i Borusija Dortmund će se sastati u jednom od derbija 3. kola, u duelu ekipa koje obećavaju samo jedno - spektakl.

Klop će, ipak, zbog isključenja u prvom kolu u Napulju (dobio dva meča kazne) morati da se suprotstavi Vengeru sa tribina „Emirejtsa”...

Milano će biti svjedok još jednog velikog duela bivših prvaka Evrope, Milana i Barselone, dok je Čelzi na ispitu u Gelzenkirhenu - sudariće će se sa Šalkeom, ekipom koja ima šest bodova iz dva kola i još nije primila gol.

Alegri: Odbrana donosi rezultat

Milan dočekuje Barselonu i trener Masimilijano Alegri je otprilike pojasnio kako će izledati igra „rosonera” - svih 10 igrača neka bude iza lopte...

"Ovo je timska igra i ako se ne budemo branili svi biće problema. Odbrana je ta koja donosi rezultat, to vam je jasno i kada vidite koliko je lider u Seriji A primio golova. A, Barselona je protivnik kojeg morate na sve načine da zaustavite", rekao je Alegri.

Odbrana sedmostrukog prvaka Evrope baš i ne plijeni sigurnošću jer je do sada na devet utakmica u svim takmičenjima primila 14 pogodaka.

Međutim, Milanove šanse će sigurno biti veće ako na teren „San Sira” večeras istrči Mario Baloteli, koji je i dalje pod znakom pitanja zbog povrede.

"Mario se bolje osjeća, ali još je rano reći da li će igrati", ostao je „zakopčan do grla” Alegri.

Trener Barse Herardo Martino je spreman da lansira trio u napadu Lionel Mesi-Aleksi Sančes-Nejmar i da u Gradu mode vjerovatno i riješi pitanje plasmana u osminu finala.

"Potrebna nam je koncentracija, jer se ovakve utakmice ne dobijaju „vruće” glave. Znamo kakva nam opasnost prijeti od Milana, ali smo svjesni i našeg kvaliteta. Želimo tri boda, iako to pred ovakvo gostovanje nikada ne možete da postavite kao imperativ", kazao je Argentinac na klupi „blaugrane”.

Pažnju je skrenuo i sudija koji će dijeliti pravdu večeras u Milanu - u pitanju je Feliks Brih, Njemac koji je u petak priznao nepostojeći gol Bajera u duelu sa Hofenhajmom u Bundes ligi.

„Tobdžije” nastavljaju niz?

Arsenal nije izgubio više od dva mjeseca (od 17. avgusta) i taj trend želi da nastavi i poslije večerašnjeg okršaja sa Borusijom. Vengerova mašinerija ima šest bodova iz dva kola, Borusija tri, pa je jasno koliko bi „tobdžije” dobile ako slave...

"Čekaju nas dva meča u nizu sa Borusijom, oba će biti jednako teška. Nakon njih ćemo znati gdje smo u ovoj grupi. Rekao bih da je ovo ključna utakmica za nas - pobjedom bismo skoro došli do cilja, poraz bi otvorio mnoga pitanja. Igramo protiv odlične ekipe, aktuelnog vicešampiona Evrope i niko ne očekuje da ćemo lako doći do trijumfa", kazao je Mikel Arteta, povratnik u prvi tim poslije povrede.

Venger će lansirati najjači tim, ako se izuzme izostanak Tea Volkota koji je obnovio povredu trbušnog zida i Matjea Flaminija.

Kod „milionera” neće biti Lukaša Piščeka, Sebastijana Kela i Ilkaja Gindogana.

"Igramo sve bolje. Shvatite kako želite, ali imamo jako dobar osjećaj pred meč sa Arsenalom", rekao je Klop.

Šalke sprema zamku Murinju

U Engleskoj su sigurni da je Čelzi vratio snagu dolaskom Žozea Murinja, a kako stvari stoje u Ligi šampiona biće jasnije nakon duela sa Šalkeom, trenutnim liderom grupe E.

"Čelzi je vrhunska ekipa sa nevjerovatnim mogućnostima. Naš cilj? Moja trenerska filozofija je da uvijek, bilo gdje da igramo, idemo na pobjedu, tako će biti i sada. Ali, pitanje je kako će se utakmica odvijati, možda i bodom budem zadovoljan. Vidjećemo, mnogo je opcija", kazao je trener Šalkea Jens Keler.

A, bek Čelzija Rajan Bertrand podvlači da „plavci” sa Murinjom nemaju granice.

"Ne prihvatamo poraz nikada, ne znamo šta znači ta riječ. Ne interesuje nas da li igramo lijepo ili ne, želimo samo trijumfe. Murinjov duh je ušao u nas, njegova snaga opet trese „Stamford bridž”, istakao je Bertrand.

Hulk: Nikad neću slaviti gol protiv Porta

Zenit večeras gostuje Portu, a u centru pažnje je napadač ruske ekipe Hulk. Brazilac je napravio fudbalsko ime baš na stadionu „Dragao” i priznao je da ima emocija pred ovaj derbi grupe G...

"Obećavam da nikada neću slaviti gol protiv Porta, jer poštujem taj klub i njegove navijače", rekao je Hulk.

On je četiri godine proveo u Portu, odigrao je 170 utakmica i postigao 78 golova. U istoj grupi, Atletiko Madrid ide u Beč Austriji i vidjeće se da li ga je uzdrmao poraz od Espanjola u Primeri. Tim Dijega Simeonea je do tog gostovanja u Kataloniji imao stopostotan učinak ove sezone.

DANAS

GRUPA E

Steaua - Bazel 20.45

Šalke - Čelzi 20.45

GRUPA F

Arsenal - Borusija D. 20.45

Marsej - Napoli 20.45

GRUPA G

Porto - Zenit 20.45

Austrija - Atletiko M. 20.45

GRUPA H

Seltik - Ajaks 20.45

Milan - Barselona 20.45

SJUTRA

GRUPA A

Bajer - Šahtjor 20.45

Mančester j. - Sosijedad 20.45

GRUPA B

Real M. - Juventus 20.45

Galatasaraj - Kopenhagen 20.45

GRUPA C

Anderleht - PSŽ 20.45

Benfika - Olimpijakos 20.45

GRUPA D

CSKA M. - Mančester siti 18.00

Bajern - Plzenj 20.45

Galerija

Bonus video: