Klop zadovoljan plasmanom u četvrtfinale

"Ova sezona je važna jer se upoznajemo sa trenerom, njegovim zahtjevima i idejama. U prvoj utakmici naredne sezone moramo da budemo spremni na borbu", rekao je Reina
0 komentar(a)
Klop, Foto: REUTERS
Klop, Foto: REUTERS
Ažurirano: 06.03.2013. 21:37h

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je danas da je plasman u četvrtfinale Lige šampiona izuzetna stvar za njegovu ekipu.

Borusija iz Dortmunda sinoć je u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona na Vestfalenu pobijedila Šahtjor iz Donjecka sa 3:0 i plasirala se u četvrtfinale. U prvoj utakmici na Donbas areni bilo je 2:2.

Golove za njemački tim sinoć su postigli Felipe Santana u 31. minutu, Mario Gece u 37. i Jakub Blažčikovski u 59. minutu.

"Ovo je izuzetan trenutak, cio naš nastup u Ligi šampiona 'radi' kao sat. Oko 80 minuta smo odigrali nevjerovatno, početkom drugog poluvremena na trenutak je bilo zabrinjavajuće, ali igrali smo snažno od prvog do posljednjeg minuta", rekao je Klop.

Borusija iz Dortmunda se plasirala u četvtfinale Lige šampiona prvi put od sezone 1997/1998.

"Prošlo je 15 godina od kada smo igrali u četvrtfinalu. Ovaj plasman je za nas velika čast. To je finansijski dobro za nas, ali osjećaj plasmana u četvrtfinale je nezamjenjiv", rekao je izvršni direktor njemačkog kluba Hans-Joahim Vacke.

Trener Šahtjora Mirćea Lućesku priznao je da je njegov tim sinoć bio nadigran.

"Borusija je zasluženo prošla dalje. Nadali smo se prvih pola sata, dok naš protivnik nije ništa ozbiljnije napravio, a mi smo se oslanjali na kontranapade", rekao je on.

"Postigli su gol poslije kornera, a onda su se naši planovi promijenili. Doživjeli smo sedam fatalnih minuta, od 30. do 37. minuta, kada je naš protivnik postigao i drugi gol poslije naših grešaka", dodao je Lućesku.

Bonus video: