Klop želi tri mlada fenomena

Na meti Leon Gorecka, Sergej Milinković-Savić i Toma Lemar
54 pregleda 1 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.12.2017. 21:34h

Liverpul je kupio Virdžila van Dajka iz Sautemptona za 85 miliona eura, čime je 26-godišnji Holanđanin postao najskuplji defanzivac u istoriji, na ljeto za 70 miliona stiže Nabi Keita iz Lajpciga, ali šoping nije završen. Daleko od toga...

Engleski mediji pišu da će Jirgen Klop pokušati da dovede još tri 22-godišnjaka, a prvo ime na listi želja je njegov zemljak, Leon Gorecka.

As Šalkea ima već 12 utakmica za reprezentaciju, a odbio je ponudu kluba iz Gelzenkirhena da produži ugovor koji mu ističe na ljeto, iako mu je nuđeno basnoslovnih 10 miliona eura po sezoni.

„Kraljevsko-plavi” će pokušati da ga prodaju ove zime, mada nije nemoguće da se Klop dogovori sa igračem kluba koji mu je bio veliki rival u rurskom derbiju i dovede Gorecku bez obeštećenja na kraju sezone.

U Liverpulu se razmatra i opcija dovođenja Sergeja Milinković-Savića iz Lazija. Problem bi mogla da bude cijena, iako je sve jasnije da Liverpool ima ogromne finansijske rezerve.

Italijani su najavili da na ponude manje od 100 miliona eura uopšte neće odgovarati, a Mančester junajted navodno sprema ponudu od čak 170 miliona eura.

Treća želja je Toma Lemar iz Monaka. Ljetos je mladi Francuz bio na pragu Arsenala, ali je odbio ponudu.

Naravno, dolazak jednog, dvojice ili sve trojice zavisi i od toga da li će Liverpul odoljeti želji Barselone da dovede Filipea Kutinja.

Bonus video: